Κοροναϊός-Η Ιαπωνία ενέκρινε το Remdesivir για καταπολέμηση του ιούΛιγότερο από μία εβδομάδα μετά τις ΗΠΑ, η Ιαπωνία έγινε σήμερα η δεύτερη χώρα παγκοσμίως που δίνει έγκριση στο φάρμακο ρεμδεσιβίρη για την θεραπεία ασθενών που έχουν νοσήσει από την Covid-19, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας.

 Οι διαδικασίες έγκρισης ενός νέου φαρμάκου στην Ιαπωνία είναι συνήθως χρονοβόρες, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε αυτήν τη φορά να ενεργήσει ταχέως, μπροστά στην απουσία έγκυρων θεραπευτικών λύσεων εναντίον του νέου κοροναϊού.

 Το φάρμακο έλαβε την περασμένη Παρασκευή έκτακτη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), που βασίστηκε στα θετικά αποτελέσματα αμερικανικής κλινικής μελέτης.

 Το πειραματικό φάρμακο των αμερικανικών εργαστηρίων Gilead Sciences είχε αρχικά αναπτυχθεί για την φροντίδα ασθενών με τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα, όμως δεν είχε ποτέ εγκριθεί για κάποια άλλη ασθένεια πριν από την Covid-19.

 Είναι η πρώτη θεραπεία που κατέδειξε μια κάποια αποτελεσματικότητα μπροστά στη νόσο που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στο πλαίσιο της κλινικής μελέτης με σημαντικό δείγμα, καθώς περιελάμβανε περισσότερους από 1.000 ασθενείς.

 Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19 κι έλαβαν θεραπεία remdesivir είδαν την αποκατάστασή τους να μειώνεται κατά 4 ημέρες, από τις 15 στις 11 ημέρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αμερικανικής μελέτης.

 Η Ιαπωνία σκοπεύει επίσης να εγκρίνει αυτόν τον μήνα ένα άλλο αντιικό φάρμακο, το Avigan (φαβιπιραβίρη), εναντίον της Covid-19, έγινε σήμερα γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου της ιαπωνικής κυβέρνησης Γοσιχίντε Σούγκα.

 Έχοντας αναπτυχθεί από θυγατρική του γιαπωνέζικου ομίλου Fujifilm, το Avigan ενεκρίθη το 2014 στην Ιαπωνία για τη θεραπεία βαριάς μορφής γρίπης. Λόγω σοβαρών παρενεργειών που είναι πιθανόν να προκαλέσει, ιδίως στις έγκυες, δεν μπορεί να παραχθεί και να διανεμηθεί στην Ιαπωνία παρά μόνο έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης.

 Η Ιαπωνία μετρά περίπου 15.500 κρούσματα και 551 θανάτους από τον νέο κοροναϊό.

 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα