Αγωγή ύψους 7,25 εκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε κατά του Μπομπ Ντίλαν και της Universal Music Group από τη χήρα του στιχουργού που είχε συμμετοχή στο άλμπουμ «Desire», Ζακ Λεβί, για αποζημίωση πώλησης δικαιωμάτων τα οποία δεν πληρώθηκαν, όπως αναφέρεται στην αγωγή, από την πώληση του συνόλου δικαιωμάτων των τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν στην εταιρεία έναντι περισσοτέρων των 300 εκατομμύριων δολαρίων. Ο 79χρονος θρύλος πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του στην εταιρεία τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η Κλόντια Λεβί, η σύζυγος του αείμνηστου Ζακ Λεβί, ισχυρίζεται πως δεν έλαβε το ποσό που αντιστοιχεί ως αποζημίωση της πώλησης των τραγουδιών που έγραψε ή συνέγραψε ο σύζυγός της.


Ο Λεβί, ο οποίος πέθανε το 2004, συμμετείχε σε επτά από τα εννέα τραγούδια στο άλμπουμ του 1976, «Desire», από τα κορυφαία, που έμεινε για πέντε εβδομάδες στη λίστα του Billboard, έγινε διπλά πλατινένιο κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων, ενώ κατατάχθηκε στην 174η θέση των 500 μεγαλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών, όπως ανέφερε το περιοδικό «Rolling Stone». Σύμφωνα με τη νομοθεσία πνευματικών δικαιωμάτων, η Κλόντια προβάλλει αξίωση στην αγωγή που υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, έχει δικαιώματα ποσοστού 35% του συνόλου των πωλήσεων και όλων των εσόδων που κερδίζουν οι συνθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του 35% του αντιτίμου της αγοράς του καταλόγου του Ντίλαν.


Η εταιρεία του Λεβί και η σύζυγός του ζήτησαν το «νόμιμο μερίδιό τους» της πώλησης στη UMG περίπου μια εβδομάδα αφότου ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά ο δημιουργός του «Like a Rolling Stone» και οι εταιρείες του αρνήθηκαν να πληρώσουν, ισχυρίζονται τα έγγραφα του δικαστηρίου. Μάλιστα, η χήρα του στην αγωγή ισχυρίζεται ότι η μη αποζημίωση δικαιωμάτων από την πώληση του καταλόγου δεν είναι καινούργια αφού χρόνια τώρα δεν πληρώνονται δικαιώματα για τραγούδια του Λεβί από τον Ντίλαν ή την εταιρεία, ακόμη και για ταινίες όπως η πιο πρόσφατη του 2019, «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story» του Μάρτιν Σκορτσέζε.



Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ