Θόρυβο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το σκεύασμα της Johnson & Johnson και τις παρενέργειες που έχει προκαλέσει, με αποτέλεσμα να «παγώσει» προσωρινά η χορήγησή του στις ΗΠΑ.

Προσωρινή η παύση του εμβολίου

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σημείωσε ότι παρά τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί και το προσωρινό «πάγωμα» του συγκεκριμένου εμβολίου, ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ θα προχωρήσει κανονικά καθώς το σκεύασμα της εταιρίας είναι σημαντικό όπλο κατά του ιού. «Δεν αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα. Θα επανεκκινήσει ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, οι παρενέργειες που έχουν εντοπιστεί είναι σπάνιες, τόσο στο εμβόλιο της Johnson & Johnson όσο και σε αυτό της AstraZeneca. «Έχουν κοινό τον αδενοϊό», είπε ο καθηγητής, ο οποίος τόνισε ότι οι ειδικοί πλέον έχουν εστιάσει την προσοχή τους εκεί για να δουν αν είναι αυτό το στοιχείο που προκαλεί τις θρομβώσεις.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό στην Ελλάδα με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε ότι είναι άγνωστο πώς θα προχωρήσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο: