Μοιάζει απίστευτο, αλλά συμβαίνει. Απέναντι σε... αγριογούρουνα που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια βρίσκονται όλο και πιο συχνά οι κάτοικοι μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Περπατούν σε κεντρικές λεωφόρους δίπλα σε καφετέριες και αυτοκίνητα και με τις κατάλληλες οδηγίες, διασχίζουν συντονισμένα τους δρόμους.

«Ντου» από τα αγριογούρουνα - Αυξάνεται ο πληθυσμός τους

Τα αγριογούρουνα βρίσκονται παντού στη Ρώμη αναζητώντας τροφή και οι κάδοι απορριμμάτων που υπερχειλίζουν, τους προσφέρουν άφθονη. Οι κάτοικοι της αιώνιας πόλης δυσανασχετούν. Με τους δύσοσμους κάδους απορριμμάτων να βρίσκονται ακόμα και στο ιστορικό κέντρο της, η ιταλική πρωτεύουσα πλέον βρίσκεται στην κορυφή των πιο βρόμικων πόλεων του κόσμου. Μετά το κλείσιμο της χωματερής Μαλαγκρότα το 2013, ολόκληρη η Ρώμη έχει μετατραπεί σε υπαίθρια χωματερή.

Η παρουσία των άγριων ζώων έχει μετατραπεί σε μείζον ζήτημα ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Μια μάχη που θα κερδίσει εκείνος τον οποίο οι κάτοικοι θα εμπιστευθούν να καθαρίσει την πόλη έτσι ώστε και τα αγριογούρουνα να επιστρέψουν στα δάση που ανήκουν.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Βαρκελώνη στην Ισπανία. Η πασίγνωστη τραγουδίστρια Σακίρα κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από δύο ζώα την ώρα που βρισκόταν σε πάρκο της πόλης με τον γιο της. Εκτιμάται πως σε ολόκληρη την Ευρώπη ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί και τώρα ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια.