Άνδρας αποζημιώθηκε με 40.000 ευρώ επειδή η δουλειά του ήταν… βαρετή
Δήλωσε στο δικαστήριο ότι παραγκωνίστηκε κάνοντας απλά θελήματα για τον πρόεδρο της εταιρείας
Σκεφτήκατε ποτέ, τι καλά που θα ήταν, αν δικαιούσασταν αποζημίωση γιατί η δουλειά σας είναι τόσο… βαρετή; Λοιπόν, ένας άντρας στη Γαλλία το έκανε και μάλιστα πήρε 40.000 ευρώ.
Προσέξτε όμως… Πριν κινήσετε την παραμικρή διαδικασία. Υπάρχει το βαριέμαι υπάρχει και το «βαριέμαι», το οποίο δεν οδηγεί μόνο στην πλήξη, αλλά και σε ασθένειες όπως είναι η κατάθλιψη, η ψυχολογική εξουθένωση, ακόμα και η κατάρρευση.
Το 2020, λοιπόν, ο Φρέντερικ Ντεσνάρ από το Παρίσι, έλαβε αποζημίωση 40.000 ευρώ από την Interparfums, μια γαλλική εταιρεία παραγωγής αρωμάτων πολυτελείας.
Ενώ ο Ντεσνάρ ήταν ένας πολυάσχολος εργάτης και έδειχνε «απόλυτη αφοσίωση» στη δουλειά του, στη συνέχεια παραγκωνίστηκε κάνοντας απλά θελήματα για τον πρόεδρο της Interparfums. Για τέσσερα χρόνια, έκανε περίπου 20-40 λεπτά δουλειάς κάθε μέρα και κανείς δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται αν έφτανε στην ώρα του. Ο δικηγόρος του μάλιστα το περιέγραψε στη Le Monde ως «κάθοδο στην κόλαση».
«Δεν είχα πια ενέργεια για τίποτα. Ένιωθα ένοχος και ντρεπόμουν να κερδίσω έναν μισθό για… το τίποτα. Είχα την εντύπωση ότι ήμουν αόρατος στην εταιρεία», πρόσθεσε ο Ντεσνάρ. Ο δικηγόρος του υποστήριξε μάλιστα στο δικαστήριο- όπως ανέφερε η Telegraph- ότι η έλλειψη εργασίας οδήγησε «στην επιδείνωση της υγείας του».
Αυτό του επέφερε μια επιληπτική κρίση την ώρα που οδηγούσε με αποτέλεσμα να έχει ένα ατύχημα το οποίο τον έριξε σε κώμα.
Προς υπεράσπιση της εταιρείας, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι ο Ντεσνάρ «δεν είπε ποτέ τίποτα ότι βαριέται κατά τη διάρκεια της τετραετίας» και πρόσθεσαν «αν στην πραγματικότητα δεν είχε τίποτα να κάνει όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δεν το ανέφερε;».
Ο Ντέσναρ κατέθεσε καταγγελία σε δικαστήριο εργασιακών σχέσεων, ζητώντας αποζημίωση 360.000 ευρώ. Ενώ η εταιρεία υποστήριξε ότι ο Ντεσνάρ δεν είχε ποτέ διαμαρτυρηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του, το δικαστήριο συμφώνησε ότι αποτελούσε «μορφή παρενόχλησης» και η απόφαση επικυρώθηκε από το Εφετείο του Παρισιού, παίρνοντας τελικά 40.000 ευρώ.