Σοκαριστικό είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από την αιματηρή επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δύο Έλληνες ομογενείς σε καφέ στην ανατολική Ουκρανία και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο.

Συγκεκριμένα, Έλληνες ομογενείς δέχθηκαν πυρά από Ουκρανούς στρατιώτες σε καφέ του χωριού Γρανίτνε στην Ουκρανία το πρωί της Δευτέρας.

Στο βίντεο, διακρίνεται ένα από τα θύματα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες, μέσα σε λουτρό αίματος. Την ίδια στιγμή, υπό κράτηση τέθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες.

Ο Χρόνης Παραδεισόπουλος, Πρόεδρος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό, δήλωσε στο newsit.gr πως «μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι η ενέργεια δεν στόχευε τους Έλληνες και πως δεν σχετίζεται με την στρατιωτική ένταση».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «τσακώθηκαν δύο παρέες (μάλλον μεθυσμένων) χθες, δίπλα στην γραμμή σύγκρουσης των Ουκρανών με τους Ρώσους. Απ΄όσο ξέρω, στην αρχή η παρέα των στρατιωτικών μάλωσε με τον καταστηματάρχη και μετά επενέβη η άλλη παρέα που είχε μέσα και Έλληνες».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο