Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από τη Ζαπορίζια, οι απεσταλμένοι των ελληνικών Μέσων ενημέρωσης και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Εκεί, διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο In Tourist.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το κονβόι θα μετακινηθεί προς το Κιροβοχράντ (Kirovohrad) και εν συνεχεία προς τη Μολδαβία, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Όμως το ταξίδι τους προς τα ελληνικά σύνορα κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι όπως αποδείχθηκε και χθες όταν δυο από τα 21 αυτοκίνητα της αποστολής δέχθηκαν σφαίρες στα λάστιχα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν.

Στόχος είναι να φτάσουν σήμερα στη Μολδαβία, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που θα συναντήσουν.

«Συμμετείχα σε τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί για την εξέλιξη της επιχείρησης Νόστος 3, για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών που επιθυμούσαν να φύγουν από την περιοχή της Μαριούπολης», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Χρέος της Ελλάδας η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών Θ. Δεμίρης, ο Πρέσβης Φρ. Κωστελλένος (ο οποίος βρισκόταν στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας), ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό Δ. Δόχτσης και η Πρέσβης στη Ρουμανία (διαπιστευμένη και στη Μολδαβία) Σ. Γραμματά.