Η κάτοικος του Χάρκοβο, Εκατερίνα Σεβτσένκο, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στις εμπόλεμες ζώνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και πως βιώνει η ίδια και οι κάτοικοι την υπάρχουσα κατάσταση, επισήμανε τα κάτωθι:

Για την εικόνα του Χάρκοβο

«Εκρήξεις, βομβαρδισμοί, πυροβολισμοί. Ο κόσμος φοβάται, προσπαθεί να φύγει και να κρυφτεί. Εγώ με τους γονείς μου μένουμε στο σπίτι μας, μένουμε στον 5ο όροφο βγαίνουμε καμιά φορά στο διάδρομο μακριά από τα παράθυρα. Βλέπω το μίσος που γεννιέται στους ανθρώπους, μισούν τους Ρώσους που μας επιτέθηκαν. Ήθελαν να φέρουν ειρήνη, εμείς είχαμε ειρήνη. Δεν θέλαμε τέτοια ειρήνη από τους Ρώσους και οι περισσότεροι άνθρωποι που εδώ στο Χάρκοβο μιλάνε ρώσικα, σκέφτονται ρώσικα τώρα δεν θέλουν τέτοια σχέση. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσει όλος ο κόσμος αυτό που γίνεται τώρα, εγώ έχω συγγενείς στη Ρωσία, δεν φταίνε αυτοί».

Για το αν υπάρχει επάρκεια προϊόντων

«Υπάρχουν εθελοντές που βοηθάνε τον κόσμο να αγοράσει τα τρόφιμα που έχουν μείνει στις αποθήκες των super market. Φέρνουν ψωμί, πηγαίνουν φαγητό στα καταφύγια. Τον Πούτιν δεν θέλω να τον σκέφτομαι, δεν γίνεται να μας πάρουν οι Ρώσοι, δεν το θέλει ο Ουκρανικός λαός ούτε οι έλληνες της Ουκρανίας το θέλουν».

«Το Χάρκοβο έχει χτυπηθεί πάρα πολύ, έχει διαλυθεί το κέντρο της όμορφης πόλης μου. Πολλές περιοχές της πόλης έχουν καταστραφεί, εγώ ειμαι τυχερή αλλά ξέρω πολλούς ανθρώπους που έμειναν χωρίς σπίτι και κάποιοι έχουν χάσει και τις ζωές τους».

Ακούστε τη συνέντευξή της