Ουκρανία - Ντράγκι: «Δεν νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες», δήλωσε από τις Βερσαλλίες
«Πρέπει, όμως, να στηρίξουμε και τις οικονομίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι κυρώσεις αυτές να είναι βιώσιμες και για όλους μας», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός
«Δεν νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες», δήλωσε από τις Βερσαλλίες ο Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Βερσαλλιών πως: «Όσο βαρύτερες είναι οι οικονομικές κυρώσεις, τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες επέκτασης του πολέμου».
«Πρέπει, όμως, να στηρίξουμε και τις οικονομίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι κυρώσεις αυτές να είναι βιώσιμες και για όλους μας» σημείωσε, εξηγώντας ότι οι χώρες μέλη της Ένωσης θέλουν να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους και συγχρόνως δεν επιθυμούν να υιοθετηθεί η λύση του οικονομικού προστατευτισμού.
Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Οι χώρες της ΕΕ, συνολικά, ξοδεύουν ήδη υψηλά ποσά για την άμυνα. Αυτό που χρειάζεται είναι ο συντονισμός με μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας». «Όσο πιο ισχυρή είναι η ευρωπαϊκή άμυνα τόσο πιο ισχυρό είναι το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.
«Η ΕΕ να στείλει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην Ουκρανία»
Ερωτηθείς για τη στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία, ο Ντράγκι σημείωσε ότι: «Η Ιταλία θεωρεί ότι θα χρειαζόταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα από μέρους της ΕΕ, αλλά πρέπει να τύχουν σεβασμού οι σχετικές συνθήκες, όπως και η διστακτικότερη στάση κάποιων χωρών».
«Μπορεί από τη σύνοδο αυτή να μην προέκυψαν όσα ακριβώς κάποιοι επιθυμούσαν, αλλά θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο θέμα σημειώθηκε μια κάποια πρόοδος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Τέλος, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι βάσει της νέας αυτής κρίσης: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν -προσωρινά- οι κανόνες των τελευταίων ετών σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, τον τομέα της ενέργειας και τις κρατικές βοήθειες προς τις χώρες μέλη».