Ρώσος μεγιστάνας δίνει εκατομμύρια για να γίνουμε αθάνατοι
Το όνομα αυτού Ντμίτρι Ιτσκόφ
Το μεγαλύτερο στοίχημα των αλχημιστών που επί αιώνες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τη φιλοσοφική λίθο, αλλά και το ελιξήριο της ζωής, υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να κερδίσει ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ιτσκόφ. Μετρά μόλις 33 χρόνια ζωής, το άγχος του όμως για τον θάνατο τον έκανε να ψάχνει εναγωνίως τη συνταγή για να τον νικήσει και να ζήσει αιώνια.
Δεν προσπαθεί να πετύχει τον σκοπό του με φάρμακα, γιατροσόφια και μαγικά ματζούνια, αλλά μέσω της δημιουργίας ενός τεχνητού σώματος που δεν θα κουράζεται και δεν θα αρρωσταίνει ποτέ. Για την κατασκευή του έχει δαπανήσει ήδη τεράστια ποσά και έχει επιστρατεύσει τον Αμερικανό Ντέιβιντ Χάνσον, κορυφή στη ρομποτική, ο οποίος έχει αναλάβει να κατασκευάσει το πρόσωπο που θα συμπληρώσει το τεχνητό σώμα του Ιτσκοφ.
Και δεν είναι ο μόνος. Ο εκκεντρικός Ρώσος μεγιστάνας έχει αναθέσει σε μια πλειάδα ερευνητικών κέντρων και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων σε διάφορα μέρη του κόσμου να δημιουργήσουν τους λεγόμενους προηγμένους μη βιολογικούς φορείς.
Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε τους Times, αν όλα λειτουργήσουν βάσει σχεδίου, το 2035 οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να τοποθετήσουν σε έναν από αυτούς τους τεχνητούς φορείς ατομική συνείδηση, άρα να επεκτείνουν την ανθρώπινη ζωή επ άπειρον.
Απώτερος στόχος η δημιουργία άβαταρ
Μέχρι το 2045 θα έχει ολοκληρωθεί και ο τελικός στόχος, σύμφωνα πάντα με τον Ιτσκοφ, ο οποίος προβλέπει πως τα προηγμένα συνειδητά ολογράμματα που θα ελέγχονται μόνο με τη σκέψη και θα μεταμορφώσουν την πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης (άβαταρ), θα είναι έτοιμα για χρήση από τον καθέναν: όπως λέει, τα ταξίδια στο διάστημα θα είναι εφικτά, πολιτική, θρησκεία και πολιτισμός θα υποβληθούν αναγκαστικά σε ριζοσπαστικές αλλαγές.
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του που φέρει τον τίτλο Initiative 2045, τα τεχνητά σώματα δεν θα χρειάζονται τις πηγές που έχουν ανάγκη σήμερα οι άνθρωποι, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούν να ζήσουν σε μέρη που αυτή τη στιγμή η επιβίωση είναι αδύνατη. Και για όσους δυσπιστούν, ο Ιτσκοφ απαντά: Κάπως έτσι ακατόρθωτες ακούγονταν και μια σειρά από τεχνολογίες, όπως το Διαδίκτυο ή η μεταμόσχευση οργάνων στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν