Ανησυχία και αγωνία για την τύχη της Ρωσίδας δημοσιογράφου, Marina Ovsyannikova, που ύψωσε πλακάτ την Δευτέρα ενάντια στον πόλεμο της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης της Ρωσίας, εκφράζουν πολλοί που εξήραν την θαρραλέα κίνηση της.

Αμέσως κυκλοφόρησαν ειδήσεις ότι οι αρχές της Ρωσίας την συνέλαβαν, ωστόσο, η Marina Ovsyannikova με ανάρτησή της το πρωί της Τρίτης στο Twitter δεν επιβεβαίωσε τη σύλληψή της και σημείωσε πως: «Δεν ξέρω τι θα μου συμβεί. Ο δικηγόρος μου μού είπε ότι μπορεί να αντιμετωπίσω φυλάκιση από 5 έως 10 χρόνια σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα. Δεν μετανιώνω. Χρειάζομαι, όμως, την υποστήριξή σας».

«Δεν μετανιώνω για ό,τι έκανα. Όποιες θα είναι οι συνέπειες, θα τις φέρω σαν σύμβολο τιμής», έγραψε αργότερα η Ρωσίδα δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται πως η Marina εισέβαλε στο πλατό την ώρα της μετάδοσης των τηλεοπτικών ειδήσεων βγήκε στον αέρα φωνάζοντας: «Σταματήστε τον πόλεμο. Όχι στον πόλεμο» και κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: «Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Εδώ σάς λένε ψέματα».

Η ίδια μέσω του ρωσικού δικτύου ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info κυκλοφόρησε βίντεο όπου δήλωνε: «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα. Και η Ρωσία είναι, σε αυτή την περίπτωση, ο εισβολέας. Η ευθύνη αυτής της εισβολής βαραίνει τη συνείδηση ενός και μοναδικού άντρα: του Vladimir Putin. Ο πατέρας μου είναι Ουκρανός. Η μητέρα μου είναι Ρωσίδα. Και ποτέ δεν ήμασταν εχθροί. Και αυτό το κολιέ που φοράω στέλνει το μήνυμα ότι η Ρωσία πρέπει αμέσως να τερματίσει αυτό τον αδελφοκτόνο πόλεμο. Και τα αδέρφια μας ακόμα θα είναι σε θέση να συνάψουν ειρήνη. Δυστυχώς, έχω περάσει πάρα πολλά χρόνια δουλεύοντας για το Channel One, κάνοντας προπαγάνδα για το Κρεμλίνο, και ντρέπομαι βαθύτατα γι’ αυτό. Ντρέπομαι που επέτρεψα να βγουν ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης. Ντρέπομαι που επέτρεψα την πλύση εγκεφάλου των Ρώσων. Το 2014, όταν όλο αυτό ξεκίνησε, δεν μιλήσαμε».

«Χουλιγκανισμός η διαμαρτυρία»

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα από την πλευρά του, «χουλιγκανισμό» την ενέργεια της δημοσιογράφου. «Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξαίροντας το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο για το ποιοτικό, αντικειμενικό και έγκαιρο πρόγραμμά του.