Αιχμές κατά της Δύσης εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ανέφερε ότι η Μόσχα δεν επιθυμεί πόλεμο στην Ευρώπη, αν και η Δύση θέλει την ήττα της στην Ουκρανία.

«Αν ανησυχείτε για την προοπτική ενός πολέμου στην Ευρώπη, δεν το θέλουμε αυτό καθόλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που έδωσε στο Μουσκάτ, έπειτα από συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν.

«Όμως σας εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι η Δύση είναι αυτή που διαρκώς και επιμόνως λέει πως σ' αυτήν την κατάσταση είναι απαραίτητο να ηττηθεί η Ρωσία. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ρωσία έχει αρκετούς αγοραστές για τους ενεργειακούς πόρους της πέραν των δυτικών χωρών.

«Η Δύση ας πληρώσει περισσότερα απ' ό,τι πλήρωνε στη ρωσική Ομοσπονδία και ας εξηγήσει στον πληθυσμό της, γιατί θα πρέπει να γίνει φτωχότερος», επισήμανε ο Λαβρόφ.


Για πόλεμο δια πληρεξουσίων κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Μεντβέντεφ

Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν έναν «πόλεμο δια πληρεξουσίων» εναντίον της Ρωσίας, αφού η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα πακέτο βοήθειας 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία.

Μάλιστα, τόνισε πως η αμερικανική οικονομία θα υποφέρει.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή αποτελεί προσπάθεια «να υποστεί η χώρα μας μια σοβαρή ήττα και να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη και η πολιτική επιρροή της στον κόσμο».

«Δεν θα έχει αποτέλεσμα. Το τυπογραφικό πιεστήριο, μέσω του οποίου η Αμερική διαρκώς αυξάνει το ήδη διογκωμένο κυβερνητικό χρέος της, θα σπάσει πιο γρήγορα», υπογράμμισε, ενώ έριξε την ευθύνη για τις «παράλογες» τιμές των καυσίμων και των τροφίμων στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σ' αυτό που αποκάλεσε «ρωσοφοβικές αρχές» της Αμερικής.

Ακόμα στο Telegram, ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποιεί το πακέτο της βοήθειας, για να «χρεώσει» την Ουκρανία και να οικειοποιηθεί τα αποθέματα σιτηρών αυτής της χώρας αντί πληρωμής.

«Η Ουάσινγκτον θέλει έναν Γολοντομόρ στην Ουκρανία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Βολόντιν, αναφερόμενος στο Μεγάλο Λιμό των ετών του 1930 που είχε στοιχίσει τη ζωή σε εκατομμύρια Ουκρανούς.