Ίσως να εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη η Ουκρανία, λέει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λόγω της «ανοησίας» των πολιτικών στο Κίεβο και της «μοχθηρότητας» των δυτικών «πολιτικών απατεώνων».

Απαριθμώντας στο κανάλι του στο Τelegram 11 «αμαρτίες» της ουκρανικής ηγεσίας και της Δύσης, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που εκτοξεύει συχνά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία απειλές, επισημαίνει ότι δεν ευθύνεται η Ρωσία που «οι ανόητοι Ευρωπαίοι εξαπατήθηκαν κυνικά από τους Αμερικανούς, οι οποίοι τους ανάγκασαν να επωμιστούν τις οδυνηρότερες συνέπειες των κυρώσεων στον πληθυσμό των κρατών-μελών της ΕΕ» και που «οι Ευρωπαίοι θα ξεπαγιάσουν στα σπίτια τους αυτόν το χειμώνα».

Σύμφωνα με τον Μενβέντεφ, η Δύση είναι που ευθύνεται για την ακρίβεια των τιμών των τροφίμων και την απώλεια αποταμιεύσεων Ευρωπαίων πολιτών, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επενδύθηκαν στην οικονομία της Ρωσίας.

Όπως λέει ο Μεντβέντεφ, η Ρωσία δεν φταίει που «οι Αμερικανοί εξέλεξαν ως πρόεδρό τους έναν παππού με άνοια, ο οποίος, λησμονώντας τα καθήκοντά του, αγαπά μια άλλη χώρα (την Ουκρανία) περισσότερο από τη δική του».

Αλλά και ο ουκρανικός λαός, λέει ο Μεντβέντεφ, βρίσκεται σήμερα σε αυτή τη θέση λόγω των σφαλμάτων δυτικών ηγετών: «Μετά το πραξικόπημα του 2014, η Ουκρανία απώλεσε την κρατική της ανεξαρτησία και υπετάγη στον άμεσο έλεγχο της Δύσης, πιστεύοντας ότι το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλειά της», σημειώνει.

Πέραν τούτου, προσθέτει ο Μεντβέντεφ, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσίας, δημιουργώντας μια υπαρκτή απειλή παγκόσμιας σύρραξης και θανάτου ενός σημαντικού μέρους της ανθρωπότητας.