Viral έχει γίνει ένα βίντεο όπου φαίνεται καρέ καρέ η βύθιση ενός σούπερ γιοτ 40 μέτρων στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας, μετά από προβλήματα που παρουσίασε.

Ο λόγος για τη θαλαμηγό «Saga», η οποία κατασκευάστηκε στο Μονακό το 2007, και έπλεε από την Καλλίπολη με προορισμό το Milazzo στο νησί της Σικελίας, τη νύχτα του Σαββάτου όταν χτύπησε η καταστροφή.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, την ώρα που το γιοτ διέσχιζε τον κόλπο του Squillace – στο άκρο των ποδιών της ιταλικής «μπότας» – ο καπετάνιος έστειλε σήμα κινδύνου αργά το βράδυ.

Τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος – όλοι Ιταλοί – αποβιβάστηκαν αμέσως από το γιοτ, αφήνοντας πίσω τέσσερα άλλα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, που προσπαθούσαν να το σώσουν.

Στη συνέχεια, ένα ρυμουλκό στάλθηκε από τον Κρότονα για να προσπαθήσει να ρυμουλκήσει το Saga πίσω στο λιμάνι και έφτασε εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε, αλλά στην πορεία το πλοίο άρχισε να γέρνει σε μεγάλο βαθμό προς τα δεξιά.

Πλάνα που τραβήχτηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή κατέγραψαν τι συνέβη στη συνέχεια, καθώς η πρύμνη του σκάφους εξαφανίστηκε κάτω από τα κύματα και το νερό έφτασε στην οροφή της.

Αυτό ανάγκασε τους διασώστες να σταματήσουν να τη ρυμουλκούν, καθώς ανέβηκε η μύτη στον αέρα και άρχισε να βυθίζεται γρήγορα. Πλέον, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της βύθισης.