Κλασική βρετανική Αστυνομία, δίνει υλικό για… αστυνομικές κωμωδίες ή έστω για να χρησιμοποιεί ο Σέρλοκ Χολμς την κικερώνεια ειρωνεία του σε ό,τι αφορά την αξία της.

Η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ ανακοίνωσε την Παρασκευή ως ύποπτο για την υπόθεση εξαφάνισης 19χρονης τον Φεβρουάριο του 2019 κάποιον που αυτοκτόνησε δύο μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2019, και που είχε κατορθώσει να διαφύγει 18 φορές της σύλληψης.

Η Λι Κράουτσερ εξαφανίστηκε και φαίνεται ότι ήταν σεξουαλική κρατούμενη του Νιλ Μάξουελ, που η Αστυνομία κατονόμασε ως βασικό ύποπτο την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου.

Φαίνεται ότι το στοιχείο της κατοχής των κλειδιών στο σπίτι του Μίλτον Κινς, περιοχής 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου, είναι αδιάσειστο. Εκεί, άλλωστε, δίπλα στο σάκο της Λι, βρέθηκαν τα ανθρώπινα λείψανα.
Leah

Ο Μάξουελ εκτελούσε εργασίες συντήρησης στο σπίτι όταν οι ιδιοκτήτες έλειπαν, ενώ την εποχή που ο Λι χάθηκε από προσώπου γης, ήταν καταζητούμενος για επίθεση στο Νιούπορτ Πάνιελ, τον Νοέμβριο του 2018.

Οι αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει να τον συλλάβουν 18 φορές και οι ερωτήσεις που δέχθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ήταν μία μορφή πίεσης. Ούτως ή άλλως, όμως, η κριτική που δέχονται είναι δριμεία, αφού ακόμα και κάτοικοι του Μίλτον Κινς, όπως η Τζιλ Ντέιβι, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μην τον συνέλαβαν.

Η τελευταία δήλωσε στην «Daily Mail» πως η 19χρονη θα ήταν ακόμα ζωντανή, αν οι αστυνομικοί είχαν «κάνει σωστά τη δουλειά τους».

Και σατίρισε την παραδοχή της Αστυνομίας: «Είναι πολύ καλό να λένε ότι προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά το να συνεχίζουν να τον χάνουν από τα χέρια τους για 18 φορές είναι ανοησία!».
Leah_Neal

Στο Κοινοβούλιο, πάντως, κάποιοι από τους βουλευτές της κυβέρνησης ζήτησαν να ερευνηθούν οι χειρισμοί της Αστυνομίας.

Το ίδιο σπίτι, πάντως, είχε ως ένοικο έναν 30χρονο παιδεραστή, τον Άλεξ Τζόνστον, που κάποτε εμφανιζόταν στην εκπομπή «24 Ώρες» υπό αστυνομική επιτήρηση.

Ο ίδιος πάντως είχε… άλλοθι, αφού βρισκόταν τη φυλακή την εποχή που εξαφανίστηκε η 19χρονη Λι, μια και είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια, τον Ιούνιο του 2017, για σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού από 13 έως 15 έτη.

Ο επιθεωρητής της Αστυνομίας, Ίαν Χάντερ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Σήμερα είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι έχουμε ορίσει έναν ύποπτο στην υπόθεση αυτή. Το όνομά του είναι Νιλ Μάξγουελ. Είναι ασυνήθιστο να κατονομάζουμε έναν ύποπτο, αλλά μάθαμε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι, κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης της Λι, και ενώ ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μάξγουελ ήταν το μόνο άτομο που είχε κλειδιά για το ακίνητο».