Δεν πρόκειται μόνο για τον ίδιο το θάνατο, αλλά και για τον τρόπο που έγινε το ειδεχθές έγκλημα στο Παρίσι, αφού η 12χρονη Λόλα φέρεται να βασανίστηκε και να βιάστηκε πριν την σκοτώσει και την βάλει σε μπαούλο η βασική ύποπτη για τη δολοφονία, 24χρονη Αλγερινή Ντάμπια Μπ., την οποία οι πληροφορίες δίνουν ως άστεγη. 

Ο πόνος για τους γονείς του παιδιού είναι αφόρητος. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τούς υποδέχθηκε την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Όπως έγινε γνωστό, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και διαβεβαίωσε τους γονείς για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στη δοκιμασία που περνούν.

Το τραγικό συμβάν απασχόλησε την Τρίτη και τις εργασίες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και υπήρξε αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν και την επικεφαλής της ακροδεξιάς κοινοβουλευτικής ομάδας Μαρίν Λε Πεν.

Η Αλγερινή, που είναι η βασική ύποπτη για τη δολοφονία, δεν έχει ούτε άδεια παραμονής στη Γαλλία. Κρατείται και ανακρίνεται. Κάποια γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης την εμφανίζουν ως «ψυχικά διαταραγμένη», ενώ άλλα αναφέρουν πως κίνητρο του φόνου ήταν να εκδικηθεί τους γονείς του κοριτσιού.