Κίνα: Φοιτητές στη Σανγκάη μιλούν άπταιστα… ελληνικά και γίνονται viral στο Tik Tok (Δείτε βίντεο)
Aγαπούν τη χώρα μας και σπουδάζουν στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Σανγκάης
Είναι γεγονός. Η ελληνική γλώσσα είναι αρκετά δύσκολη, εξαιτίας της απαιτητικής γραμματικής και των χιλιάδων λέξεων, κάτι που τελικά αποτρέπει πολλούς να ξεκινήσουν την εκμάθησή της.
Παρόλα αυτά, στην... Κίνα υπάρχουν δεκάδες «γενναία» άτομα, νεαρής ηλικίας, που τη μελετούν καθημερινά.
Ο λόγος για τους φοιτητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σανγκάης.
Μία Κινέζα Tik Toker, η Marianna Lee, έκανε ρεπορτάζ και εξέπληξε τους χρήστες της πλατφόρμας με το βίντεό της.
Σε αυτό, η Αστερία, η Φανή, ο Οδυσσέας, η Ήβη, η Ανθούλα, ο Ιάσωνας και ο Ζήνωνας, όπως είναι τα ελληνικά τους ονόματα, μιλούν τη γλώσσα μας σαν να είναι η μητρική τους.
@mariannalee_ Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά! #greek #greece🇬🇷 #greece #greeklanguage#languagelearning #polyglot #fy #fyp #china #shanghai #chinese ♬ πρωτότυπος ήχος - mariannalee_
Έχουν καλή προφορά, χρησιμοποιούν πλούσιο λεξιλόγιο και τονίζουν ότι θαυμάζουν τους Έλληνες φιλοσόφους, λατρεύουν την ελληνική μυθολογία, την κουλτούρα και την αρχιτεκτονική.
Το βίντεο έγινε…viral κι έχει ξεπεράσει τις 600 χιλιάδες προβολές στην πλατφόρμα του TikTok, με τους χρήστες να μην κρύβουν την έκπληξή τους.
«Ο Ζήνωνας μιλάει σαν Έλληνας», «Έχω πάθει σοκ με όλους αλλά είμαι σίγουρη ότι ο Ζήνων είναι Έλληνας σε σώμα Ασιάτη», «Πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν! Συγχαρητήρια!», «Τι γλυκά παιδιά! Μιλούν καλύτερα και από Έλληνες! Να έχουν πάντα επιτυχίες», είναι μόνο κάποια από τα σχόλια.
Στο βίντεο μίλησε και η Σοφία Χου, διευθύντρια του Τμήματος, η οποία ανέφερε ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1972, αριθμώντας πλέον περί τους 20-30 φοιτητές. Ήταν το πρώτο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών σε όλη την Κίνα και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το μοναδικό.
Στο Τμήμα διδάσκουν τρεις Κινέζες καθηγήτριες, καθώς και μία Ελληνίδα, η Ράνια Καταβούτα, η οποία ανέφερε ότι εργάζεται εκεί τα τελευταία και 9 χρόνια. Εκτός από νεοελληνική γλώσσα διδάσκει στους φοιτητές και νεοελληνική λογοτεχνία, ενώ παράλληλα βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.