Πολλές φορές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, έχει υπάρξει αισιοδοξία από την πλευρά των δεύτερων για την έκβαση του πολέμου, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες παρατηρείται ένα είδος σιγουριάς. Τα νέα από τις οπισθοχωρήσεις των Ρώσων και τα αντίποινα των Ουκρανών έχουν τη δική τους σημασία, όπως και τα μαζικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ που θέλουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Επιπλέον, η είδηση αντανακλά διαφορετικά όταν προέρχεται από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού, Κίριλ Μπουντάνοφ, ο οποίος μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μπουντάνοφ: «Ελπίζω να πεθάνει πολύ σύντομα»

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μπουντάνοφ, ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει καρκίνο και πρόκειται να πεθάνει πολύ σύντομα, αλλά μετά τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας. «Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, είμαι σίγουρος ότι έχει καρκίνο. Νομίζω ότι θα πεθάνει πολύ γρήγορα. Ελπίζω πολύ σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός στη συνέντευξή του.

Δήλωσε, μάλιστα, πως δεν τον απασχολεί αν ο Πούτιν είναι πραγματικά άρρωστος, αλλά γνωρίζει με βεβαιότητα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει καρκίνο. Όταν ρωτήθηκε εάν η υπηρεσία πληροφοριών έλαβε αυτές τις πληροφορίες από πηγές κοντά στον Πούτιν, ο Μπουντάνοφ απάντησε: «Ναι, απλώς το ξέρουμε».

Ο Κίριλ Μπουντάνοφ πιστεύει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα πεθάνει μετά τη νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, και τονίζει: «Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει πριν από το θάνατό του… Θα τον νικήσουμε το 2023». Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το θάνατο του Πούτιν θα υπάρξει αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία και «δεν πρέπει να φοβόμαστε τον μετασχηματισμό της, καθώς μόνο όφελος θα προκύψει για ολόκληρο τον κόσμο».

Ουκρανία: Θέλει να πλήξει «ολοένα και πιο βαθιά» τη Ρωσία

Ο Μπουντάνοφ δήλωσε, ακόμα, ότι πιθανότατα θα υπάρξουν περαιτέρω χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα εάν η Ουκρανία θα βρίσκεται πίσω από αυτά. Προσέθεσε ότι οι επιθέσεις θα γίνονται «ολοένα και πιο βαθιά» στο εσωτερικό της Ρωσίας, αλλά θα μπορεί να σχολιάσει την ευθύνη της χώρας του για τις επιθέσεις μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

Οταν ρωτήθηκε για τυχόν επιθέσεις στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία το 2014, ο Μπουντάνοφ είπε: «Η Κριμαία είναι ουκρανικό έδαφος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο στο έδαφός μας».