Για τον Κάρολο, που μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 έγινε ο βασιλιάς 15 βασιλείων, εξ αυτών και των Καναδά, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, η σπουδαία ημερομηνία είναι η 6η Μαΐου 2023, όταν και θα στεφθεί επισήμως στο αββαείο του Γουέστμινστερ. Άλλωστε, πρόκειται για μια παράδοση που κρατά 1.000 χρόνια.  



Πάντως, το έμβλημα της στέψης του αποκαλύφθηκε -περισσότερο παρουσιάστηκε, στον επίσημο λογαριασμό του Παλατιού στο instagram-  την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου. 

Το έμβλημα περιλαμβάνει χλωρίδα και από τα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο -το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον νάρκισσο της Ουαλίας και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας- και αποτελεί φόρο τιμής στην αγάπη του Καρόλου για τη φύση, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Χρησιμοποιεί επίσης τα κόκκινα, λευκά και μπλε χρώματα της σημαίας της Ένωσης.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την αγάπη του βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά του ανησυχία για τον φυσικό κόσμο», δήλωσε ο σχεδιαστής Γιόνι Άιβε: «Το έμβλημα μιλάει για την αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Παράλληλα με την τελετή, θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί που θα περιλαμβάνουν παραδοσιακές πομπές, μια μουσική συναυλία στο Κάστρο του Ουίνδσορ, πάρτι στους δρόμους και εθελοντική εργασία στην κοινότητα, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.