Ξαφνικά, αλλά μάλλον όχι αναπάντεχα, ο Έλον Μασκ άλλαξε το κλασικό πουλί του twitter με το το εικονίδιο ενός σκυλιού ράτσας Shiba Inu, χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Στον απόηχο της εξέλιξης αυτής, το Dogecoin έφτασε να κερδίζει πάνω από 30%. Το Doge έφτασε μέχρι και τα 11 σεντς, από περίπου 8 σεντς πριν την αλλαγή του λογότυπου. Η τιμή του είχε ξεπεράσει για τελευταία φορά τα 10 σεντς τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.



O Μασκ έκανε δύο εντυπωσιακά tweet, ένα με ένα σκύλο να τον σταματά τροχονόμος και να του δείχνει την ταυτότητα με το σήμα του twitter, επισημαίνοντας ότι «αυτή είναι παλιά φωτογραφία» και μία πριν αγοράσει την Twitter με ένα χρήστη. Ο λεγόμενος «Chairman» -που μεταφράζεται ως πρόεδρος- είχε σχολιάσει σε παλιά ανάρτηση του Μασκ, αν «χρειάζεται νέα πλατφόρμα», «απλώς αγόρασε την Twitter. Και άλλαξε το λογότυπο του πουλιού με ένα Doge». Ο μαικήνας της Tesla γέλασε και ανταπάντησε «Αυτό θα ήταν άρρωστο». 



Επιπλέον, ο Έλον Μασκ στις 15 Φεβρουαρίου είχε αναρτήσει μία φωτογραφία με το σκύλο ράτσας Shiba Inu γράφοντας στη λεζάντα: «Ο νέος CEO της Twitter είναι καταπληκτικός».



Ο Μασκ έχει συχνά διαφημίσει το Doge, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω κρυπτονόμισμα μπορεί να προσφέρει καλύτερη λειτουργικότητα πληρωμών από το Bitcoin (BTC). Τον περασμένο Ιανουάριο, οι «Financial Times» ανέφεραν ότι η Twitter σχεδίαζε ένα σύστημα, που θα επέτρεπε πληρωμές μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.