Από ένα μυστήριο, το οποίο μάλιστα δεν είναι πρωτότυπο, συνοδεύτηκε ο σεισμός στο Μαρόκο

Σε ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο MEGA, τονίστηκε ότι καταγράφηκαν μπλε λάμψεις στον ουρανό λίγο πριν σειστεί η γη. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό Εγκέλαδο στο Μαρόκο, που έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Όσο τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια, το γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν «μυστηριώδεις» μπλε λάμψεις στον ουρανό σχεδόν τρία λεπτά πριν από τον ισχυρό σεισμό.

Kάμερα σε σπίτι στο Μαρακές κατέγραψε τα μπλε φώτα στον ουρανό.

Οι θεωρίες για τις λάμψεις στον ουρανό πριν από κάποιο σεισμό

Αντίστοιχα βίντεο είχαν κυκλοφορήσει και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 45.000 ανθρώπους.

Μία θεωρία για αυτά τα «φώτα» είναι ότι η εμφάνισή τους σχετίζεται με την τεκτονική πίεση, τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ή ακόμα και με εκρήξεις ηφαιστείων, διευκρινίζοντας πάντως ότι η σύνδεση αυτών των λάμψεων στον ουρανό με τα προαναφερόμενα φαινόμενα δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

Το πρώτο βίντεο με «παράξενες» λάμψεις στον ουρανό πριν από μεγάλο σεισμό, κυκλοφόρησε το 1965 πριν από έναν σεισμό στην Ιαπωνία.