Την κακοκαιρία Daniel διαδέχθηκε η κακοκαιρία Elias και οι κάτοικοι του Βόλου βιώνουν ένα εφιαλτικό deja vu. 

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις και τα βίντεο κατοίκων, ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, το τοπικό ποτάμι που διατρέχει την πόλη της Θεσσαλίας, «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος. Ο Βόλος ζει και πάλι έναν «εφιάλτη» με την κακοκαιρία Elias. Σπίτια πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τις περιουσίες τους. Το νερό παρασύρει αυτοκίνητα και εισβάλλει σε ισόγειες κατοικίες. Ταυτόχρονα, σε πολλές γειτονιές που οι κάτοικοι βλέπουν απειλητικά τα νερά του ποταμού, δεν υπάρχει ρεύμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε στιγμή κατά την οποία όλη η πόλη δεν είχε ρεύμα



Επιπλέον πληροφόρηση αναφέρει πως σταμάτησε να εκπέμπει η Digea, ως εκ τούτου χάθηκε το τηλεοπτικό σήμα όχι μόνο από την πόλη του Βόλου, αλλά και από το Πήλιο δεν είχε σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες. 



Κακοκαιρία Elias: Έκκληση του Αχιλλέα Μπέου να μη μετακινείται κανείς 

Δύσκολες ώρες, λοιπόν, ζουν οι άνθρωποι στον Βόλο, λόγω της κακοκαιρίας Elias, με διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της πόλης. Η καταρρακτώδης βροχή που έχει πλημμυρίσει και πάλι όλη την πόλη, ανάγκασαν τις Αρχές μέσω του 112 να θέσουν σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το Βόλο.

5981295
5981297
5981301
5981294




Πριν από λίγη ώρα, κάτοικος έγραψε στο διαδίκτυο:

«Διακοπή ρεύματος αλλά μόνο στο σπίτι μου στη Νέα Δημητριάδα. Τα άλλα έχουν. Μάλλον δεν κατάφερα να σώσω ψυγείο, πλυντήριο,κουζίνα με τόσο νερό που έμπαινε από στέγη σαν να έβρεχε κι άλλο τόσο μέσα στο σπίτι. Βραχυκύκλωμα προφανώς. Στο σκοτάδι τώρα νιώθω τόσο απελπισμένη. Κουράστηκα. Στον επόμενο τόνο βλέπω κουζίνα και μπάνιο να ισοπεδώνονται».

Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στη γέφυρα του Κραυσίνδωνα στο OLD CITY μίλησε για πολύ δύσκολη νύχτα και ζήτησε απ’ όλους να μην μετακινούνται.





Κακοκαιρία Elias: Αναμένονται 854 τόνοι βροχής ανά στρέμμα στο κέντρο του Βόλου

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, ενώ από το meteo.gr προειδοποιούν για ισχυρή καταιγίδα στις 9 το βράδυ.

Ο Γιάννης Τσιλίκας, επιστήμονας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ, εκτιμά ότι το βράδυ αναμένονται 854 τόνοι βροχής ανά στρέμμα στο κέντρο του Βόλου.