Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατέθεσε ως αρχικό στόχο του ισραηλινού στρατού την πλήρη εκκαθάριση των ένοπλων της Χαμάς, οι οποίοι εισέβαλαν στη χώρα σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι "Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ' όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση."

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι "ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο."

Ο Νετανιάχου επεσήμανε τη σημασία της ψυχραιμίας κατά τη διάρκεια του πολέμου και κάλεσε όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν για να επιτύχουν τον ανώτερο στόχο τους, τη νίκη.

Επιπλέον, ο ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτσογκ, προέβη σε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τη Χαμάς, τους συμμάχους της, και τους υποστηρικτές της στο Ιράν, εκφράζοντας την "εντονότερη ανησυχία" της μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία κάλεσαν επίσης για κατάπαυση του πυρός και την αποκατάσταση της ειρήνης, ενώ ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του προς το Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.