Τις δραματικές στιγμές που βιώνει μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ περιγράφει η Ισράα αλ Κισάουι, μια 13χρονη Παλαιστίνια που κατέφυγε με την οικογένειά της σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα.

Το κοριτσάκι περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζει μαζί με τα άλλα παιδάκια, τρέμει τον πόλεμο και εύχεται να σταματήσει ο πόλεμος. «Ο πόλεμος ήταν έκπληξη, πηγαίναμε στο σχολείο όταν ο πύραυλος χτύπησε τη θάλασσα, νομίζαμε ότι ήταν απλώς εκπαίδευση, αλλά μετά φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός πύραυλος, υπάρχει πόλεμος σε εξέλιξη. Ο πόλεμος ήρθε ξαφνικά και τον φοβόμαστε» λέει η 13χρονη Ισράα αλ Κισάουι.

Οι ισραηλινοί έχουν κόψει την παροχή ρεύματος και νερού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και η 13χρονη Ισράα λέει με παράπονο: «Έλα να σου δείξω το μπάνιο, δεν έχει νερό και είναι αηδιαστικό, εμφάνισα εξάνθημα από το βρόμικο νερό και με αηδιάζει». «Μακάρι να μπορούσα να είμαι ένα κανονικό παιδί που θα ζούσε χωρίς πόλεμο, χωρίς πυραύλους, ώστε να επιστρέφουμε σπίτι με ασφάλεια» λέει το παιδί.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε πολιορκία η Γάζα

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει επίθεση κατά της Γάζας, ενώ έχει κόψει τόσο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσο και νερού, αλλά και τροφίμων και καυσίμων στον πληθυσμό των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Την ίδια ώρα εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χαμάς, με την ισλαμιστική οργάνωση να απαντά με ρουκέτες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, όπου οι σειρήνες δεν σταματούν να ηχούν.

Διαβάστε ακόμα: Διάγγελμα Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Τα πλήγματα κατά της Χαμάς μόλις άρχισαν, κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ήδη κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς, με τον πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου να δηλώνει ότι «αυτό που συνέβη στο Ισραήλ δεν έχει προηγούμενο και θα φροντίσω να μην επαναληφθεί».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέο βίντεο με βομβαρδισμούς στη Γάζα από τον Νετανιάχου

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα (09/10) ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανάρτησε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ νέο βίντεο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) που καταστρέφουν ολοσχερώς οικισμό στη Γάζα, σχολιάζοντας: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Στο βίντεο διακρίνεται μπαράζ ισχυρών εκρήξεων σε μια ισοπεδωμένη πόλη, κατά την ισραηλινή επιδρομή. Είναι ενδεικτικό ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε 130 στόχους σε τρεις ώρες στη Γάζα.

Δείτε βίντεο: