Ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι αποτέλεσμα πράξεων όπως η προσγείωση μελών της Χαμάς σε μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου. Πέρασαν με αλεξίπτωτο πλαγιάς το τείχος που χωρίζει το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας και προσγειώθηκαν στο χώρο του φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε αιματοκύλισμα, με τον αριθμό των νεκρών να υπολογίζεται σε πάνω από 250. 

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις έφεραν τον πόλεμο στο Ισραήλ και οι επιζώντες του μουσικού φεστιβάλ θα θυμούνται μέχρι το τέλος της ζωής τους αυτές τις εικόνες. Η 23χρονη Αμίτ Γκανίς είναι επιζήσασα και μίλησε στο MEGA, περιγράφοντας το μακελειό στο φεστιβάλ τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς ήθελε να σκοτώσει κάθε γυναίκα, κάθε παιδί»


Η Αμίτ Γκανίς έζησε την κόλαση της σφαγής στ οφεστιβάλ το οποίο βάφτηκε κόκκινο μετά την επίθεση της Χαμάς και έφερε τον πόλεμο στο Ισραήλ

Η Αμίτ περιέγραψε στο MEGA τις φρικαλεότητες που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο μουσικό φεστιβάλ: «Το πρωί στις 6:00 ήμαστε στο πάρτι εγώ και ο καλύτερός μου φίλος. Ακούσαμε πυροβολισμούς, είδαμε τις ρουκέτες στον ουρανό και ύστερα από 15 λεπτά είδαμε να πυροβολούν συνεχώς προς το μέρος μας».

«Ήθελαν να σκοτώσουν όποιον έβλεπαν στο πάρτι. Κάθε γυναίκα, κάθε παιδί που έβλεπαν», συνέχισε.



Η Αμίτ και ο φίλος της άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Η ίδια δήλωσε πως βλέποντας πλέον τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης νιώθει πως είναι τυχερή που έτρεξε για να σωθεί στο δάσος, όπου και έμειναν εκεί για 9 ώρες, μέχρι να τους βρει η Αστυνομία. «Προσευχηθήκαμε και σωθήκαμε. Ακούγαμε όμως τα ουρλιαχτά των φίλων μου και ανθρώπων που δεν είναι ζωντανοί και ουδείς ξέρει κάτι για αυτούς. Ουδείς ξέρει πού είναι οι σοροί τους. Ήταν απαίσιο, ήταν εφιάλτης αυτό που ζήσαμε». 

Η Αμίτ έχασε τουλάχιστον τρεις φίλους της στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ, ενώ ευχή της είναι «όλοι οι φίλοι μου, που δεν ξέρουμε πού βρίσκονται, να γυρίσουν ασφαλείς».