Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα ο πόλεμος στο Ισραήλ και οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις εχθροπραξίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης δείχνει άνδρες της Χαμάς να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτες στο νότιο Ισραήλ λίγο μετά αφότου πέρασαν τα σύνορα με τη Γάζα.

Οι άνδρες της Χαμάς, όπως μεταδίδει ο Guardian, φαίνονται να πυροβολούν πολίτες που βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τους επιτίθενται στον δρόμο.

Δείτε το βίντεο με τους μαχητές της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ: 


Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.000 Ισραηλινοί με τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων της Χαμάς.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Παγκόσμιος αποτροπιασμός και ανησυχία επικρατούν μετά όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24χωρα στη Μέση Ανατολή. Η ένταση όλο και ανεβαίνει, μετά και την επίθεση με πυρά προερχόμενα από τη Συρία προς το Ισραήλ, αλλά και την ανάληψη ευθύνης από τη Χεζμπολάχ για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ, με τη δικαιολογία ότι είναι απάντηση σε ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις από τους μαχητές της.

Διαβάστε ακόμα: Μεσανατολικό: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το Ισραήλ σε ενδεχόμενη χερσαία εισβολή στη Γάζα

Συνολικά 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 169 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες κατά της Χαμάς.