Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση της Χαμάς. Αυτό δήλωσε σήμερα (11/10) υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», ήταν η ακριβής δήλωση του Μάικλ ΜακΚόλ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με άνδρες της Χαμάς να πυροβολούν κατά πολιτών

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ένα δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή. Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Συνεχίζεται ο κύκλος αίματος για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στο Ισραήλ και τη Γάζα, γεγονός που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακτούν τον έλεγχο των περιοχών που χτυπήθηκαν από τη Χαμά και αποκαλύπτεται το μέγεθος της θηριωδίας του πολέμου με σορούς ανθρώπων να βρίσκονται καμένοι και αποκεφαλισμένοι.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει στην περιοχή, μετά και από την επίθεση με πυρά προερχόμενα από την Συρία προς το Ισραήλ αλλά και την ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι είναι απάντηση σε ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις από τους μαχητές της.

Διαβάστε ακόμα: Μεσανατολικό: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το Ισραήλ σε ενδεχόμενη χερσαία εισβολή στη Γάζα

Συνολικά 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 169 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες κατά της Χαμάς.