Χωρίς τέλος είναι το δράμα των ισραηλινών οικογενειών μέλη των οποίων έπεσαν θύματα της φρικτής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ. Πολλές από αυτές έχουν χάσει μέλη τους στη σφαγή, σε άλλες συγγενείς τους έχουν απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς, ενώ κάποιες περιμένουν με αγωνία να μάθουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Στις τελευταίες ανήκε μέχρι πρόσφατα και η οικογένεια της Shaylee Atary, η οποία με την κόρη της, Shaya, δραπέτευσαν αφού κρύβονταν για πάνω από 24 ώρες, ενώ τρομοκράτες της Χαμάς προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι τους στο Kfar Aza κιμπούτς - όπου ένοπλοι σκότωσαν οικογένειες, μεταξύ των οποίων 40 παιδιά, σε μια επίθεση που έχει προκαλέσει παγκόσμια οργή.

Διαβάστε ακόμα: Εικόνες φρίκης στο Ισραήλ: Αποκεφαλίστηκαν βρέφη, επιβεβαιώνει ο στρατός - "Βάρβαρο ακόμη και για τη Χαμάς"

Η συγκλονιστική στιγμή που νεαρή μητέρα μαθαίνει ότι ο σύζυγός της είναι νεκρός

Η Ισραηλινή σκηνοθέτις επέλεξε να μιλήσει στο Sky News για τον σύζυγό της Yahav Winner, ο οποίος αγνοούνταν από τότε που το κιμπούτς -δημοφιλές στους νεαρούς γονείς- δέχτηκε επίθεση από περίπου 70 τρομοκράτες της Χαμάς τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σε πλάνα -για τη μετάδοση των οποίων έδωσε άδεια η οικογένεια με σκοπό να τονίσουν τη φρίκη του πολέμου- φαίνεται η Atary να κρατά αγκαλιά το μόλις ενός μηνός νεογέννητο μωρό της καθώς λέει ότι ο σύζυγός της κινηματογραφιστής μπορεί να «έχει τραυματιστεί κάπου» ή να «έχει απαχθεί».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η κ. Atary εμφανίζεται στη συνέχεια να μιλάει στη μητέρα της, η οποία έπεσε στο πάτωμα στον διάδρομο κρατώντας το κεφάλι με τα χέρια της, αφού έλαβε μια αποκαρδιωτική ενημέρωση σε τηλεφώνημα των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ.

Η νεαρή γυναίκα φωνάζει επανειλημμένως «μαμά, μαμά!» καθώς η μητέρα της μένει σιωπηλή, την ίδια στιγμή που άλλα μέλη της οικογένειας παίρνουν το νεογέννητο από τα χέρια της για να μάθει τι έχει συμβεί. Τότε αρχίζει να κλαίει γοερά, καθώς συγγενείς συγκεντρώνονται γεμάτοι θλίψη γύρω της. Είναι η στιγμή που η νεαρή γυναίκα έλαβε τη φρικτή είδηση ότι ο σύζυγός της σκοτώθηκε

Ο επικεφαλής ανταποκριτής του Sky, Stuart Ramsay, που διεξήγαγε τη συνέντευξη, είπε: «Αυτή είναι η φρίκη του πολέμου. Η οικογένεια μας επέτρεψε να το δείξουμε αυτό, ώστε να καταλάβουν όλοι πώς είναι».



Η γυναίκα είχε αποκαλύψει πώς κρύφτηκε

Σε άλλη συνέντευξη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κ. Atary είχε αποκαλύψει πώς κρύφτηκε σε αποθήκη με το μωρό της χωρίς φαγητό ή νερό για 27 ώρες, την ώρα που οι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυαν τρομακτική σφαγή.

Η κ. Ατάρι είπε ότι έτρεξε σε μια αποθήκη προτού καλύψει εκείνη και το μωρό της με σακιά χώμα. Όταν άκουσε τους ενόπλους να πλησιάζουν ξανά, διέσχισε το γκαζόν καθώς οι τρομοκράτες πυροβόλησαν εναντίον της. Την παρέλαβε μια οικογένεια, που την άφησε να κρυφτεί στο καταφύγιό της, όπου περίμεναν μέχρι να διασωθούν. «Πραγματικά δεν ξέρω πού ήταν η πολιτεία μας. Μας εγκατέλειψαν. Ήταν στο Twitter. Εκεί ήταν», είπε.

Η ίδια και η κόρη εισέπνευσαν καπνό, αλλά τελικά διασώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει, τέλος, το ScreenDaily.com, ο σύζυγός είχε κερδίσει στο φετινό Φεστιβάλ Φοιτητών του Τελ Αβίβ το βραβείο καλύτερης κινηματογράφησης για τη μικρού μήκους ταινία του «The Boy».

Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ: "Ω, Θεέ μου, έχουν τον αδερφό μου!" - Είδε σε βίντεο την απαγωγή του στο φεστιβάλ από τη Χαμάς