Το βράδυ της Παρασκευής (13/10), ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε νέο μήνυμα προς τους πολίτες του Ισραήλ. «Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι μαχόμαστε για την πατρίδα, μαχόμαστε σαν λιοντάρια» ανέφερε αρχικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Όπως είπε, μίλησε με οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και το Ισραήλ «δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτές τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας». «Χτυπάμε τους εχθρούς μας με πρωτοφανή δύναμη, αυτή είναι μόνο η αρχή» τόνισε ο Νετανιάχου. Πρόσθεσε δε ότι το Ισραήλ συγκεντρώνει «τεράστια διεθνή υποστήριξη».

«Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε τη νίκη, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Θα βγούμε από αυτόν τον πόλεμο πιο δυνατοί από ποτέ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκοτώθηκε εικονολήπτης του Reuters ύστερα από βομβαρδισμό - Τραυματίστηκαν δημοσιογράφοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθύνεται στο έθνος Σάββατο, ημέρα αργίας για τους Εβραίους, κατά την οποία περιορίζουν κάθε δραστηριότητα. Διευκρινίζεται ότι η αργία του Σαββάτου ξεκινά για τους Εβραίους, το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ώρα μηδέν για τη χερσαία επέμβαση

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να εισβάλει στη Γάζα, καθώς το πρωί της Παρασκευής (13/10) έδωσε εντολή εκκένωσης όλων των αμάχων από την περιοχή.

Το τελεσίγραφο έληξε στις 20:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος σημείωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν τοπικές και στοχευμένες έφοδοι με στόχο εξουδετέρωση δυνάμεων της Χαμάς και ανεύρεση ομήρων. Στις επιδρομές συμμετείχαν «δυνάμεις πεζικού και τεθωρακισμένων».