Μια νέα φάση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς ξεκινά, καθώς ισραηλινά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τη Γάζα.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι βομβαρδισμοί στη Γάζα συνεχίστηκαν. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν το Σάββατο ότι θα επέτρεπαν στους αμάχους να μετακινηθούν νότια «για τη δική τους ασφάλεια» σε συγκεκριμένους δρόμους της περιοχής κατά τη διάρκεια ενός παραθύρου έξι ωρών, αλλά δεν ήταν σαφές πόσο ευρέως το μήνυμα ελήφθη επί τόπου, δεδομένης της εκτεταμένης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και του διαδικτύου, ή πόσο ασφαλής θα ήταν η διέλευση.

Βίντεο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN, δείχνει μια μεγάλη έκρηξη να χτυπά κονβόι Παλαιστινίων που εκκενώνουν την περιοχή τους. Από την έκρηξη φαίνεται να έχουν προκληθεί εκτεταμένες καταστροφές σε μια κύρια αρτηρία για την εκκένωση, την οδό Salah Al-Deen.

Δείτε το βίντεο: 

@cnn CNN’s Salma Abdelaziz reports on a large explosion that left dozens of dead along an evacuation route for civilians south of Gaza City. These videos come after the window issued by the Israeli military warning Palestinian civilians to finish evacuating from Gaza City closed. #CNN #News #Israel #Palestine #Gaza #Middleeast #Hamas ♬ original sound - CNN

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την μεγάλη έκρηξη στην κεντρική αρτηρία εκκένωσης στη Γάζα. Το CNN απευθύνθηκε στις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF)  για να σχολιάσει τυχόν αεροπορικές επιδρομές στην ίδια τοποθεσία.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει βίντεο με Παλαιστίνιο γιατρό που μαθαίνει πως σκοτώθηκε ο γιος του σε ισραηλινό βομβαρδισμό

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς, από τις ισραηλινές στρατιωτικές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 700 άνθρωποι και άλλοι 200 έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Παλαιστίνιος φροντίζει ορφανό μωρό στη Λωρίδα της Γάζας (Βίντεο)

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι τα μαχητικά τους αεροσκάφη έπληξαν επιχειρησιακό αρχηγείο που χρησιμοποιούσαν μαχητές της Χαμάς, σκοτώνοντας τον επικεφαλής του εναέριου συστήματος της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, ο οποίος, σύμφωνα με τον στρατό, ήταν «σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την καθοδήγηση των τρομοκρατών» κατά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF)  δήλωσαν ότι στοχεύουν τοποθεσίες που συνδέονται με τη Χαμάς στον πυκνοκατοικημένο θύλακα και ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν ήδη λάβει μέτρα για να προστατευθούν από τις αεροπορικές επιδρομές.