Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έφτασε στο Ισραήλ λίγο πριν από τις 11 το πρωί και οι οιωνοί για την επίσκεψή του δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότεροι.

Διαβάστε ακόμα: Τζο Μπάιντεν: Μεταβαίνει στο Ισραήλ - ''Συγκλονισμένος και βαθιά θλιμμένος'' για το πολύνεκρο χτύπημα

Τον Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό.

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν επιβιβάστηκε σε θωρακισμένο όχημα της αυτοκινητοπομπής, το οποίο θα τον μεταφέρει στις συναντήσεις που θα έχει στο Ισραήλ.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετέβη κανονικά στο Ισραήλ, παρά τη ματαίωση της τετραμερούς σύσκεψης με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής, ύστερα από την πολύνεκρη τραγωδία σε νοσοκομείο της Παλαιστίνης. Μάλιστα, προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο «Air Force One», ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «συγκλονισμένος και βαθιά θλιμμένος» για τη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο «Αλ Άχλι», στη Λωρίδα της Γάζας.

Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ και η Χαμάς ανταλλάσσουν κατηγορίες για το τι συνέβη χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Al Ahli» στη Γάζα. Εκεί εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν έως και 500 άνθρωποι – ασθενείς και πολίτες που βρήκαν καταφύγιο στους χώρους, θεωρώντας ότι το νοσοκομείο ήταν ασφαλές.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας (Σκληρές εικόνες)

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, έριξε την ευθύνη στο Ισραήλ, κάνοντας λόγο για ένα ασυγχώρητο έγκλημα και κήρυξε τριήμερο πένθος. Από την πλευρά τους, Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι το μακελειό προκλήθηκε από τον Ισλαμικό Τζιχάντ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: ''Βράζει'' η Μέση Ανατολή

Την ίδια ώρα, «καζάνι που βράζει» θυμίζει η περιοχή της Μέσης Ανατολής, με εξαγριωμένους διαδηλωτές να έχουν βγει στους δρόμους.

Στη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας, πετώντας πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Αμπάς, τον οποίο πολλοί κατηγορούν ότι δεν είναι σε θέση να τους προστατεύσει. Διαμαρτυρίες υπήρξαν επίσης στο Λίβανο, την Ιορδανία, τη Λιβύη και το Ιράν.

Παράλληλα, μιλώντας στο Πεκίνο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, για να απαλυνθεί αυτό που αποκάλεσε «επικός πόνος», του οποίου γινόμαστε μάρτυρες.