Συνεχίζονται οι εικόνες φρίκης στο Ισραήλ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς. Ένα 5χρονο αγόρι βρέθηκε καμένο στη σοφίτα του σπιτιού του.

Κρύφτηκε για να γλιτώσει από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Όπως αναφέρει η New York Post, κρύφτηκε στο κιμπούτς για να μην τον βρουν οι τρομοκράτες της Χαμάς.

Εθελοντές με τη Διεθνή Μονάδα Διάσωσης Zaka του Ισραήλ που πήγαν στο κατεστραμμένο κιμπούτς Μπεερί, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι δολοφονήθηκαν, έκαναν τη μακάβρια ανακάλυψη την Τετάρτη, σύμφωνα με ό,τι ανέφεραν οι Times of Israel.

Ισραηλινός δημοσιογράφος δημοσίευσε μία φωτογραφία στην πλατφόρμα X με εθελοντές της Zaka να βγάζουν τη σορό του αγοριού, τυλιγμένη, από τα ερείπια. Φαίνεται πως ήταν περίπου 5 ετών.

Η σορός μιας γυναίκας βρέθηκε επίσης μέσα στο σπίτι, το οποίο πυρπολήθηκε από έναν τρομοκράτη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Rosen.

Ξεπερνούν τις 5.000 οι νεκροί σε Ισραήλ και Γάζα από την έναρξη του πολέμου

Από τις 7 Οκτωβρίου τουλάχιστον 1.400 οι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 3.800 τραυματίστηκαν στο Ισραήλ, ενώ 3.785 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.493 τραυματίστηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Πάνω από 2.500 τα νεκρά γυναικόπαιδα

Από τον συνολικό απολογισμό, 1.524 νεκρά ήταν παιδιά και 1.000 γυναίκες, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ Κούντρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 44 υγειονομικοί εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα, ενώ τέσσερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας και 14 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν επίσης σταματήσει τη λειτουργία τους.

«Δεν υπάρχουν αποθέματα φαρμάκων σε κανένα από τα νοσοκομεία στη Γάζα», είπε ο ίδιος και έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισπεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.