Βίντεο από την χθεσινή απελευθέρωση των δύο ομήρων έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς. Πρόκειται για δύο γυναίκες που είχαν απαχθεί κατά την εισβολή της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Στο βίντεο διακρίνονται η 85χρονη Γιοσεβέντ Λίφσιτζ και η 79χρονη Νουρίτ Κούπερ να προχωρούν δίπλα σε ενόπλους της Χαμάς. Οι δύο γυναίκες, έφτασαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε νοσοκομείο στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Σημειώνεται ότι οι σύζυγοί τους εξακολουθούν να κρατούνται ως όμηροι.

Οι ηλικιωμένες είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά την επίθεση της στο κιμπούτζ Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου. Η 85χρονη Λίφσιτζ είναι ακτιβίστρια και στο παρελθόν είχε βοηθήσει ασθενείς από τη Γάζα να μεταφερθούν για θεραπεία στο Ισραήλ, ανέφερε στο Reuters ο εγγονός της.

«Είναι ακτιβίστριες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης όλη τους τη ζωή. Για πάνω από μια δεκαετία μετέφεραν Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας, όχι από τη Δυτική Όχθη αλλά από τη Λωρίδα της Γάζας κάθε εβδομάδα από το πέρασμα Ερέζ στα νοσοκομεία του Ισραήλ για να λάβουν θεραπείες για ασθένειες όπως ο καρκίνος κ.α.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση ερμηνεύεται ως κίνηση καλής θέλησης από πλευρά της Χαμάς.

Η απελευθέρωση των δύο γυναικών πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες έπειτα από εκείνη μιας Αμερικανίδας και της κόρης της.

Όπως έχει τεκμηριωθεί από το Ισραήλ, περίπου 220 όμηροι, Ισραηλινοί, ξένοι ή με διπλή υπηκοότητα, έχουν οδηγηθεί από τη Χαμάς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη φονική επίθεση που διέπραξαν οι ισλαμιστές την εβραϊκή ημέρα ανάπαυσης του Σαββάτου.

Δείτε το βίντεο της απελευθέρωσης των δύο γυναικών από τη Χαμάς