Για την τοποθεσία που θα βρίσκεται ο τάφος του, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Πάπας Φραγκίσκος, εξηγώντας τους λόγους που δεν επέλεξε το Βατικανό.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη μεξικανική τηλεόραση Ν+, ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να ταφεί εντός του Βατικανού, αλλά ζήτησε να ενταφιαστεί στη βασιλική εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζιόρε, η οποία βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης Τέρμινι.

Στην εκκλησία αυτή βρίσκεται η βυζαντινή εικόνα της Παρθένου Σάλους Πόπουλι Ρομάνι, «υπέρ της Σωτηρίας του Ρωμαϊκού Λαού», μπροστά από την οποία ο Πάπας γονατίζει και προσεύχεται όταν επιστρέφει από κάθε του ταξίδι.

«Θέλω να με θάψουν στην εκκλησία αυτή, λόγω της μεγάλης πίστης μου», είπε ο Φραγκίσκος.

*Διαβάστε εδώ: Πάπας Φραγκίσκος: "Όπως βλέπετε είμαι ζωντανός"

«Έχω ανάγκη να προσευχηθείτε για την υγεία μου, το γήρας δεν έρχεται ποτέ μόνο, δεν καλλωπίζεται, έρχεται όπως είναι, είναι ο εαυτός του», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

«Τα ταξίδια πρέπει να αναθεωρηθούν, αλλά γερνώντας ωριμάζεις, είναι ωραίο. Κάποιες φορές μου λένε ότι δεν έχω συναίσθηση της κατάστασης, διότι θέλω να κινούμαι, να κάνω πράγματα. Πιστεύω ότι είναι θετικό», συμπλήρωσε.


Για το ενδεχόμενο παραίτησής του

Με αναφορά σε ενδεχόμενη του παραίτηση και στην επιστολή παραίτησης, την οποία έχει υπογράψει και παραδώσει στον πρώην πρωθυπουργό του Βατικανού καρδινάλιο Ταρτσίζιο Μπερτόνε -αν ποτέ χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί- ο Φραγκίσκος ανέφερε: «Προς το παρόν δεν το έχω σκεφθεί. Είδα το θάρρος του Βενέδικτου, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, προτίμησε να πει “φτάνει” και αυτό για μένα λειτουργεί θετικά, ως παράδειγμα. Ζητώ από τον Kύριο να πει “όχι”, κάποια στιγμή, αλλά όταν Εκείνος το επιθυμεί».

Σε σχέση, εξάλλου, με τον νέο Αργεντινό πρόεδρο Χαβιέ Μιλέι, ο συμπατριώτης του και άγιος πατέρας των Καθολικών δήλωσε: «Πρέπει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα στο τι λέει ένας πολιτικός κατά την προεκλογική περίοδο και το τι θα κάνει πραγματικά μετά. Διότι μετά έρχεται η στιγμή των αποφάσεων και της συγκεκριμένης δράσης».

Ο Φραγκίσκος επιβεβαίωσε, τέλος, ότι μετά τον θάνατο του πάπα Βενέδικτου, οι εσωτερικοί του εχθροί έγιναν πιο σκληροί ενώ αποκάλυψε ότι «η σχέση του με τον Βενέδικτο ήταν ιδιαίτερα στενή και πολλές φορές ζητούσε την γνώμη και τις συμβουλές του».