Συνέντευξη στη δημοφιλή TikToker, Μπειλέν Ντουπρί, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Τουρέτ, πήρε ο γνωστός παρουσιαστής Κρις Κουομο. Κατά τη διάρκεια της συνέντυεξης το νεαρό κορίτσι ξεκίνησε να... βρίζει τον παρουσιαστή, με τον ίδιο να προσπαθεί να κρατηθεί από τα γέλια.

Ο παρουσιαστής την ρώτησε αρχικά τι θέλει να μάθει ο κόσμος για το σύνδρομο που πάσχει και εκείνη τη στιγμή άρχισε να του "επιτίθεται" λέγοντας ότι "Θέλω να μάθουν οι άνθρωποι πως το σύνδρομο Τουρέτ είναι μία ακούσια διαταραχή κινητική και φωνητική – γ@μησ@@, γ@μησ@@ γ@μησ@@, δεν έχω τικ συνεχώς και υπάρχει πολύ… γ@μησ@@ γ@μησ@@ Κρις.

Η νεαρή influencer έχει περισσότερα από 9 εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται σε παροξυσμό λόγω του συνδρόμου. Ακόμη, μίλησε για τις ακραίες αντιδράσεις που προκαλεί το σύνδρομο Τουρέτ στους πάσχοντες, στην εκπομπή του Κρις Κουόμο σε αμερικανικό δίκτυο.

Ο παρουσιαστής την ρωτά για τα όσα προκαλεί το Τουρέτ στους ανθρώπους με τη νεαρή κοπέλα να επιχειρεί χωρίς ίχνος κάλυψης να δώσει απαντήσεις για την νευρολογική της πάθηση.

Εκτός από τα τικ, το Τουρέτ περιλαμβάνει και φωνητική επανάληψη λέξεων ή φράσεων και στην περίπτωση της Μπέιλεν αυτές οι φράσεις είναι βρισιές.

«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε… γ@μησου Κρις… φύγε από εδώ ρε χοντρομπαλά».

Ο παρουσιαστής και αδελφός του πρώην Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης δεν ξέρει πως να διαχειριστεί την κατάσταση και σε φανερά άβολη θέση ξεσπά σε γέλια, κρύβοντας το πρόσωπό του στα χέρια του.

Τα αμερικανικά αλλά και τα διεθνή μέσα εξέλαβαν την κίνηση του Κουόμο ως προσβολή στην κοπέλα που φανερά υποφέρει από την διαταραχή Τουρέτ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ακόμη κι αν ο ίδιος έγινε στόχος ο σκοπός της ενημέρωσης για το σύνδρομο επετεύχθη και πλέον πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα ευαισθητοποιηθούν.

«Η Μπέιλεν Ντουπρί έγινε viral και για καλό λόγο. Μας άρεσε που της δώσαμε βήμα για να παλέψει το στίγμα του να έχει κάποιος σύνδρομο Τουρέτ».

Τι είναι το σύνδρομο Τουρέτ;

Το σύνδρομο Τουρέτ είναι μια κληρονομική νευρολογική διαταραχή που ξεκινά πριν από την ενηλικίωση και χαρακτηρίζεται από πολλαπλά κινητικά και τουλάχιστον ένα φωνητικό τικ. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου υγείας των ΗΠΑ περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως έφηβοι πάσχουν από την συγκεκριμένη νευρολογική διαταραχή.