Από το Ιράν η νέα Μις Γερμανία - Η 39χρονη καλλονή που κέρδισε το διαγωνισμό ομορφιάς
Ποια είναι η Απαµέχ Σενάουερ
“Τοµή” στα καλλιστεία µε τη νίκη της ακτιβίστριας και µητέρας δύο παιδιών Απαµέχ Σενάουερ
Μια Γερµανίδα που δεν θυµίζει Γερµανίδα, και όχι τυχαία, αφού έλκει την καταγωγή της από το Ιράν, αναδείχθηκε «Μις Γερµανία 2024», επιτυγχάνοντας έτσι «τοµή» στον διαγωνισµό, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην ιστορία των καλλιστείων των φράου. Με σγουρά, ατίθασα, σκούρα καστανά µαλλιά, µητέρα δύο παιδιών, όχι µε «πλαστικές καµπύλες» και όχι πιτσιρίκι, αλλά πρωτίστως µία καθαρόαιµη ακτιβίστρια, µια γυναίκα που θα µπορούσε να είναι το κορίτσι ή η µαµά, αν θέλετε, της διπλανής πόρτας, απέσπασε τον τίτλο. Καθιστώντας σαφές από το πόντιουµ, στον λόγο της, πως θα στηρίξει τα δικαιώµατα των γυναικών του Ιράν.
Διαβάστε επίσης: Λούκας Ποντόλσκι: Από αστέρι των "πάντσερ"... βασιλιάς του κεμπάπ
Με τη νίκη της Απαµέχ Σενάουερ είναι προφανές ότι αλλάζουν τα κριτήρια για να πετύχεις σε διαγωνισµό οµορφιάς στη χώρα της µπίρας: η προσωπικότητα εφεξής κυριαρχεί έναντι της επιδερµικής οµορφιάς. Το αίσθηµα της ευθύνης επιβραβεύεται, καθιστώντας το πρότυπο της «ψηλής, ξανθιάς, γαλανοµάτας µε τα σαρκώδη χείλη και τα ψηλά πόδια» παρωχηµένο. Ή κάπως έτσι.
Από τις 15.000 µικρές κυρίες που φλέρταραν µε τον τίτλο «Μις Γερµανία 2024», η 39χρονη Απαµέχ, που ζει στο Βερολίνο κι επαγγέλλεται αρχιτέκτονας, τον κατέκτησε. Γεννηµένη στην Τεχεράνη, βρέθηκε µε τους γονείς της στη Γερµανία όταν ήταν έξι ετών. Εκεί διαµορφώθηκε ως προσωπικότητα, ποτέ όµως δεν ξέχασε τις ρίζες της.
Με σύνθηµα «απλώς, συνέχισε» και µότο πως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουµε, επικοινωνεί το δικό της, ανθρωπιστικό µήνυµα. Και µέσω των καλλιστείων. Αγαπάει τη δουλειά της, την οικογένειά της, συχνά όµως κατεβαίνει και σε πορείες, διαδηλώνοντας ενάντια σε ό,τι δεν την εκπροσωπεί.
Όσο για τον διαγωνισµό, η νικήτρια επιλέχθηκε στο Γιουρόπα Παρκ, ύστερα από αρκετούς γύρους συνε[1]ντεύξεων. Σύµφωνα µε τους διοργανωτές, θα λάβει το Βραβείο Γυναίκας Ηγέτιδας, που συνοδεύεται από έπαθλο ύψους 25.000 ευρώ. Και αν αναρωτιέστε πώς σκοπεύει να βοηθήσει τις «µειονεκτούσες, καταπιε[1]σµένες γυναίκες του Ιράν», θα το πράξει, όπως διευ[1]κρίνισε, «Μέσω του δικτύου Shirzan (Lion Woman)».