Η ζωή και οι δραστηριότητες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης, προκαλώντας μεγάλη περιέργεια για όσα συμβαίνουν δημοσίως αλλά και για όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού.

Από το περιστατικό με την τηλεφωνική φάρσα της βασίλισσας Ελισάβετ και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Κέιτ, στο "Tampongate" και την καταδίωξη του αυτοκινήτου του Χάρι και της Μέγκαν, το θέμα της ιδιωτικής ζωής της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας έχει παραβιαστεί πολλές φορές, με το Παλάτι να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτών των περιστατικών.

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς τους τελευταίους μήνες είναι: "Τι συμβαίνει με την Κέιτ Μίντλετον;". Η μυστικοπάθεια του παλατιού σχετικά με την υγεία της δεν βοηθά, αλλά αντίθετα ενθαρρύνει φήμες και θεωρίες συνωμοσίας.

Και τώρα, προστίθεται και η φημολογούμενη απόπειρα παραβίασης του ιατρικού φακέλου της πριγκίπισσας της Ουαλίας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της τον Ιανουάριο, με τρεις υπαλλήλους της "The London Clinic" να είναι ύποπτοι.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, το skynews παρουσιάζει περιπτώσεις που η ιδιωτική ζωή της βασιλικής οικογένειας πήγε… περίπατο.

Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ πήρε τηλέφωνο στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η Κέιτ

Το 2012 η Βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να πήρε τηλέφωνο στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν η Κέιτ Μίντλετον, στο King Edward VII στο Γουίνδσορ, με πρωινή ναυτία και ούσα έγκυος στον πρίγκιπα Τζορτζ και ρώτησε την προσωπική της νοσοκόμα ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθεί την Κέιτ, χωρίς να ενοχλήσει.

1-Elisabeth-death

Μάλιστα, ζήτησε και από τον Πρίγκιπα Κάρολο να την «πετάξει» μέχρι την κλινική.

Το τηλεφώνημα – φάρσα οργάνωσαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Mel Greig και Michael Christian, παριστάνοντας τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πρίγκιπα Κάρολο που μετά το ατόπημά τους βρέθηκαν εκτός «αέρα».

Η φάρσα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς όλα τα αρχεία του νοσοκομείου τέθηκαν υπό έλεγχο.

Η ινδικής καταγωγής νοσοκόμα Jacintha Saldanha βρέθηκε νεκρή στις 7 Δεκεμβρίου – τρεις ημέρες αφότου μετέφερε το τηλεφώνημα σε συνάδελφό της, ο οποίος αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την ανάρρωση της Κέιτ.

Η έρευνα για τον θάνατο της 46χρονη νοσοκόμας και μητέρας δύο παιδιών αποκάλυψε ότι κατηγορούσε τον εαυτό της για την εκτροπή κλήσης, η οποία πίστευε ότι ήταν αληθινή. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοκτόνησε.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έστειλε ένα συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένειας της νοσοκόμας μιλώντας για ένα «απίστευτα θλιβερό» γεγονός και ευχαριστώντας για τη φροντίδα που έλαβε η Κέιτ στο νοσοκομείο.

«Η Jacintha και οι συνάδελφοί της μας φρόντισαν εξαιρετικά καλά και λυπάμαι πολύ που κάποιος που νοιαζόταν τόσο πολύ για τους άλλους βρέθηκε σε μια τόσο απελπιστική κατάσταση» έγραψε ο Γουίλιαμ όπως αποκάλυψε αργότερα η οικογένεια της νοσοκόμας.

Οι topless φωτογραφίες της Κέιτ

Οι topless φωτογραφίες της Κέιτ – που τραβήχτηκαν ενώ εκείνη και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκαναν διακοπές στη νότια Γαλλία – δημοσιεύτηκαν σε γαλλικό έντυπο, το Closer, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ λέγεται ότι αντέδρασαν με «θυμό και δυσπιστία» και σκέφτηκαν ότι «ξεπεράστηκε μια κόκκινη γραμμή».

Το βασιλικό ζεύγος χαρακτήρισε «τραγελαφική και αδικαιολόγητη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

Topless Kate pictures: Closer editor defends decision to publish photos

Όμως η τότε εκδότης του εντύπου, δήλωσε ότι το ζευγάρι ήταν «ορατό από το δρόμο» και ότι οι εικόνες δεν ήταν «καθόλου ντροπιαστικές». Τραβήχτηκαν με φακό ζουμ καθώς χαλάρωναν έξω σε έναν πύργο που ανήκει στον ανιψιό της βασίλισσας, υποκόμη Linley.

Το πρωτοσέλιδο έδειχνε την Κέιτ γυμνόστηθη στη βεράντα του σπιτιού. Στο εσωτερικό του περιοδικού υπήρχαν και άλλες φωτογραφίες της να κάνει τόπλες ηλιοθεραπεία.

Οι βρετανικές εφημερίδες απέρριψαν προτάσεις για την αγορά των φωτογραφιών.

Η βασιλική οικογένεια κατέθεσε μήνυση για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και πήρε ασφαλιστικά μέτρα που απαγόρευαν την περαιτέρω χρήση των εικόνων.

Επίσης, άσκησαν αγωγή για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κατά των εκδοτών του περιοδικού.

Δικαστήριο διέταξε το γαλλικό περιοδικό Closer να καταβάλει αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (92.000 λίρες) στο ζευγάρι τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου μετά από μια «σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής» και δήλωσαν ότι «ήθελαν να καταστήσουν σαφές με έμφαση ότι αυτού του είδους η αδικαιολόγητη εισβολή δεν πρέπει να συμβαίνει».

Tampongate

Ένα αντίγραφο της διαβόητης τηλεφωνικής συνομιλίας γνωστής ως «Tampongate» μεταξύ του τότε πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς δημοσιεύθηκε το 1993 από πολλές βρετανικές εφημερίδες, αφού εμφανίστηκε σε αυστραλιανό περιοδικό.

Η ιστορία αναφερόταν στις λεπτομέρειες μιας προσωπικής συνομιλίας μεταξύ του μελλοντικού βασιλιά και της βασίλισσας, γεμάτης σεξουαλικά υπονοούμενα.

vasilias_karolos_kamila-οκ

Το τηλεφώνημα μεταξύ του παράνομου τότε ζευγαριού, έγινε τον Δεκέμβριο του 1989, και σε αυτήν την 6λεπτη συνομιλία περιέγραφαν τις ερωτικές τους φαντασιώσεις.

Καταγράφηκε από έναν παράνομο λάτρη του ραδιοφώνου που είχε πέσει πάνω στη συζήτηση χρησιμοποιώντας μια συσκευή σάρωσης υψηλής τεχνολογίας.

Η δημοσιοποίηση του τηλεφωνήματος, πρώτα στην Αυστραλία και στη συνέχεια στα πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, ακολούθησε τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού βιβλίου του Andrew Morton που προέκυψε από τις απομαγνητοφωνήσεις των μαγνητοταινιών που του είχε περάσει λαθραία η πριγκίπισσα Νταϊάνα, και εξιστορούσε τη δική της πλευρά του γάμου της με τον Κάρολο.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ τον Δεκέμβριο του 1992 ότι ο τότε πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν αποφασίσει να χωρίσουν.

Ορδές μανιασμένων δημοσιογράφων και φωτογράφων με μεγάλους φακούς συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Καμίλα στο Wiltshire, για να ρίξουν μία ματιά στην ερωμένη του Καρόλου.

Τηλεφωνικές υποκλοπές

Πρόσφατα, ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε σημαντική αποζημίωση σε υπόθεση υποκλοπών κατηγορώντας τον όμιλο Mirror Group Newspapers ότι συγκέντρωναν παράνομα πληροφορίες για εκείνον στα δημοσιεύματά τους.

Όπως αποδείχθηκε 15 από τα 33 άρθρα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο κρίθηκε ότι ήταν προϊόν τηλεφωνικής υποκλοπής ή άλλης παράνομης συλλογής πληροφοριών, όπως αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο.

1-Prigipas-Xarry-Megan-Markl

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, από το 1996 ως το 2010, εν γνώσει των διευθυντικών τους στελεχών, ο όμιλος παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματά του.

Ο Δούκας του Σάσεξ, ως ο βασικός ενάγων κατά του εκδοτικού ομίλου, υποστηρίζει πως πάνω από 140 δημοσιεύματα την επίμαχη περίοδο περιείχαν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή που δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε υποκλοπές.

Ο δικαστής Timothy Fancourt δήλωσε ότι το τηλέφωνο του δούκα πιθανόν να παρακολουθείτο μόνο σε μικρό βαθμό και ότι «ελεγχόταν προσεκτικά από ορισμένα άτομα» από τα τέλη του 2003 έως τον Απρίλιο του 2009.

Prince Harry and Meghan claim 'near catastrophic car chase' | ABCNL

Πρόσθεσε όμως ότι υπήρχε η τάση του Δούκα να υποθέτει ότι όλα ήταν αποτέλεσμα hacking.

Ο δικαστής επιδίκασε στον πρίγκιπα το συνολικό ποσό των 140.600 λιρών.

Η πρακτική ήταν «ευρέως διαδεδομένη και συνήθης» από το 1998 και μετά, είπε ο δικαστής, ενώ η παρακολούθηση τηλεφωνημάτων «παρέμεινε σημαντικό εργαλείο στη δημοσιογραφία» και στις τρεις εφημερίδες – Daily Mirror, την Sunday Mirror και την Sunday People – από το 2006 έως το 2011.

Ο Χάρι χαιρέτισε την απόφαση στις 15 Δεκεμβρίου 2023 ως «δίκαιη» και έβαλε στο στόχαστρο ανώτερα στελέχη και συντάκτες, συμπεριλαμβανομένου του Πιρς Μόργκαν – ο οποίος ήταν υπεύθυνος στην Daily Mirror από το 1995 έως το 2004.

Απαντώντας ο Μόργκαν επέμεινε ότι δεν είχε ποτέ χακάρει το τηλέφωνό του.

Καταδίωξη με αυτοκίνητο από παπαράτσι

Ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν και η μητέρα της ενεπλάκησαν σε μια «σχεδόν καταστροφική καταδίωξη» με παπαράτσι, για περισσότερες από δύο ώρες, δήλωσε εκπρόσωπος του πρίγκιπα.

Το περιστατικό, το οποίο «ξύπνησε» μνήμες από το μοιραίο δυστύχημα της πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1997, συνέβη αφού ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παρευρέθηκαν σε τελετή απονομής βραβείων στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.

Η Ashley Hansen, εκπρόσωπος Τύπου του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, δήλωσε τότε στο Sky News:

«Ήταν απίστευτα φοβισμένοι και συγκλονισμένοι. Υπήρξαν αρκετές φορές που το αυτοκίνητο σταμάτησε και η ασφάλεια βγήκε έξω. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου η αστυνομία ήρθε αντιμέτωπη με τους παπαράτσι και τους είχε ζητήσει να σταματήσουν ή να τους δώσουν χώρο, για να το κάνουν με ασφάλεια. Δυστυχώς αυτή η επιθυμία δεν έγινε σεβαστή».

Ο οδηγός ταξί που μετέφερε το ζευγάρι και τη μητέρα της Μέγκαν, δήλωσε ότι οι φωτογράφοι προσπάθησαν να τραβήξουν φωτογραφίες και να καταγράψουν βίντεο όσο το ζεύγος και η μητέρα της Μέγκαν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο είπε ότι δεν ένιωσε ποτέ ότι κινδύνευε και απέκρουσε τις προτάσεις ότι ήταν σαν μια καταδίωξη που θα έβλεπες στις ταινίες.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης υποβάθμισαν επίσης το περιστατικό λέγοντας ότι δεν πιστεύουν ότι η καταδίωξη ήταν «σχεδόν καταστροφική» και αντίθετα την περιέγραψαν ως «λίγο χαοτική σκηνή».

Ωστόσο, ήταν ένα ακόμη παράδειγμα του διαρκούς ενδιαφέροντος για τη ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας και των πιέσεων στην ιδιωτική τους ζωή…