Την πρώτη επίσημη εμφάνιση πραγματοποιήσε ο βασιλιάς Κάρολος, ύστερα από την ανακοίνωση της διάγνωσης της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο, ενώ παράλληλα και ο ίδιος συνεχίζει τις θεραπείες του για τη νόσο. Ο 76χρονος μονάρχης συναντήθηκε στο παλάτι Μπάγκιγχαμ με ηγέτες από διάφορες θρησκευτικές ομάδες.

Ήταν το τελευταίο στάδιο στο μακροχρόνιο έργο του για την υποστήριξη της κατανόησης μεταξύ των θρησκειών.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες που συναντήθηκαν με τον βασιλιά προέρχονται από τη μουσουλμανική, την εβραϊκή και τη χριστιανική κοινότητα και είναι απόφοιτοι του Windsor Leadership Trust, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που παρέχει μετασχηματιστικά προγράμματα με βάση την εμπειρία για ανώτερους ηγέτες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, 18 σημαίνοντες ηγέτες προσκλήθηκαν στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ από το Windsor Leadership Trust για το Φόρουμ των θρησκευτικών ηγετών.

«Στη συνάντηση αυτή, επί δύο ημέρες, μοιράστηκαν ανοιχτά τις εμπειρίες τους από την ηγεσία στις κοινότητές τους σε μια εποχή αυξημένων διεθνών εντάσεων. Τη διοργάνωση είχαν αναλαάβει έμπειροι διαμεσολαβητές του Windsor Leadership», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε ανακοίνωσή τους την Τρίτη.

Ο Βασιλιάς Κάρολος «συναντήθηκε με μια επιλογή θρησκευτικών ηγετών για να ακούσει για τη συμμετοχή τους στο Φόρουμ και πώς αυτή ενίσχυσε την αποφασιστικότητά τους να προωθήσουν την κοινοτική αρμονία και κατανόηση», συνέχισε η ανακοίνωση.

Η συνάντηση έγινε την ώρα που το παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα ηγηθούν μιας μικρής ομάδας της βασιλικής οικογένειας στην παραδοσιακή πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ αυτή την Κυριακή, 31 Μαρτίου.

Η συνάντηση σηματοδοτεί επίσης την πρώτη επίσημη εμφάνιση του Βασιλιά Καρόλου από τότε που η νύφη του, Kate Middleton, αποκάλυψε ότι υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για καρκίνο.

Ο βασιλιάς «είχε πάντα έναν πολύ στενό δεσμό με την Kate», σύμφωνα με τη συγγραφέα Sally Bedell Smith, η οποία κυκλοφόρησε το βιβλίο της, “George VI and Elizabeth: Ο γάμος που έσωσε τη μοναρχία”, το 2023.

Αγαπούν και οι δύο την τέχνη και τον πολιτισμό. Αυτό το κοινό τους έφερε κοντά και αποτελεί μια πηγή επιβεβαίωσης και παρηγοριάς και για τους δύο.