Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο (11/05) σε πόλη της κεντρικής μεξικανικής πολιτείας Μορέλος, κοντά στην πρωτεύουσα, με οκτώ ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι τοπικές αρχές.

Η ανταλλαγή πυρών έγινε μέσα σε εμπορικό κατάστημα στο δήμο Ουιτσιλάκ, σε μικρή απόσταση από αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα με την τουριστική πόλη Κουερναβάκα. Όπως ανέφερε η εισαγγελία της Μορέλος, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψαν στα τραύματά τους από το βράδυ του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής. Τα πτώματα των οκτώ θυμάτων «παραδόθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία» και «οι έρευνες συνεχίζονται», πρόσθεσε.


Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της αιματηρής επίθεσης

Ο δήμαρχος της Ουιτσιλάκ, ο Ραφαέλ Βάργκας, καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε τη βοήθεια της πολιτειακής και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.



Η Μορέλος γειτονεύει με την πολιτεία Γκερέρο, όπου δρουν αντίπαλα καρτέλ των ναρκωτικών και συχνά πλήττεται από το κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα.

Η βία που συνδέεται με τα καρτέλ έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 450.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 100.000 και πλέον έχουν εξαφανιστεί και χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι από το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση κήρυσσε τον αμφιλεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών».