Αυστραλός καθηγητής Ογκολογίας, που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο το καλοκαίρι του 2023, κατάφερε να κάνει τον καρκίνο του μη ανιχνεύσιμο εφαρμόζοντας στον εαυτό του μια πρωτοποριακή θεραπεία, με πολύ καλά αποτελέσματα στο μελάνωμα, ακόμα και επιθετικής μορφής, σταδίου 4 ή και 5.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Ρίτσαρντ Σκολάιερ διαγνώστηκε με μη ιάσιμο γλοιοβλάστωμα. Με ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι «δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος», καθώς η μαγνητική του τομογραφία δείχνει ότι δεν υπάρχει ίχνος καρκίνου.


Η πρωτοποριακή θεραπεία που εφάρμοσε ο Αυστραλός καθηγητής Ογκολογίας

Πώς το κατάφερε; Πριν από ένα χρόνο, όταν έλαβε τη διάγνωση, αποφάσισε να υποβάλει τον εαυτό του στην πρωτοποριακή θεραπεία που και ο ίδιος χορηγεί κυρίως για το μελάνωμα στους ασθενείς του, την ανοσοθεραπεία, πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. Ο Αυστραλός καθηγητής είναι διακεκριμένος επιστήμονας. Μάλιστα, μαζί με τη συνάδελφό του Τζορτζίνα Λονγκ στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ είχαν λάβει το βραβείο «Αυστραλός της χρονιάς».

Η διάγνωσή του είχε γίνει το καλοκαίρι του 2023 όταν, ενώ βρισκόταν στην Πολωνία, είχε πάθει επιληπτική κρίση. Στη συνέχεια, αποφάσισε ο ίδιος να ακολουθήσει συνδυαστική θεραπεία και, πριν από την επέμβαση, να κάνει έναν κύκλο ανοσοθεραπείας. Ο καθηγητής έγινε με αυτόν τον τρόπο ο πρώτος ασθενής με όγκο στον εγκέφαλο που υποβλήθηκε προεγχειρητικά σε αυτήν τη θεραπεία, στην επιτυχία της οποίας για το μελάνωμα έχει συμβάλει και ο ίδιος με τις έρευνές του. Στην ανάρτησή του ευχαρίστησε την ομάδα του, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη σύζυγό του Κέιτι και την υπέροχη οικογένειά τους.