Δυσκολίες στην πρόσβαση τόσο στο Facebook, όσο και στο Instagram, είχαν χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο τα ξημερώματα της Τετάρτης καθώς όπως διαπίστωναν οι σελίδες δεν φόρτωναν.

Σύμφωνα με το downdetector τα ίδια προβλήματα αντιμετώπιζαν χρήστες και στην Ελλάδα, ενώ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα NetBlocks «καταγράφονται προβλήματα στο Instagram αλλά και στο Facebook. Το περιστατικό δεν σχετίζεται με τοπικά προβλήματα στην παροχή Internet».

Όπως σημειώνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης το πρόβλημα στο Facebook είναι πολύ μικρότερης έκτασης σε σχέση με αυτά στο Instagram.

Ειδικότερα, οι χρήστες κατά βάση αντιμετώπιζαν το εξής πρόβλημα: όταν κάποιος προσπαθούσε να συνδεθεί με το Facebook έβλεπε το μήνυμα «Sorry, something went wrong», ενώ στο Instagram δεν ανανεωνόταν η ροή.Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι ήταν αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα στις ιστοσελίδες της Meta.

Για την ώρα, πάντως, η Meta, η εταιρεία στην οποία ανήκει το Instagram, δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες, με τα περισσότερα ζητήματα να αποκαθίστανται λίγο πριν τις 7 το πρωί.