Τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 16/05, ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, με φόντο τιμητικό άγημα και μπάντα που ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών, μπροστά στο Παλάτι του Λαού, στην αχανή πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

*Διαβάστε εδώ: Απόπειρα δολοφονίας Ρόμπερτ Φίτσο: Ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το πολύωρο χειρουργείο - "Υποθέτουμε ότι θα επιβιώσει"

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία, όπως φάνηκε σε πλάνα που μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.


"Η Κίνα επιθυμεί να ενισχύσει τη σχέση της με τη Ρωσία"

Ο Κινέζος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν πως η χώρα του επιθυμεί να διατηρήσει «πάντα» σχέση καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία, η οποία θα είναι βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Τόνισε πως το επίπεδο όπου βρίσκεται η σχέση δεν κατακτήθηκε εύκολα και πρέπει να γίνει προσπάθεια για να διατηρηθεί.

Ο πρόεδρος της Κίνας πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να ενισχύσει τη σχέση με τη Ρωσία, να συνεργαστεί μαζί της για την ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των δυο κρατών, καθώς και την προώθηση της «ειρήνης» και περισσότερης «δικαιοσύνης» σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά του ο κ. Πούτιν εξήρε την «πρακτική συνεργασία» των δυύο χωρών, η οποία «δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε».