Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα έχει προκαλέσει η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 15/05, την ώρα που χαιρετούσε πολίτες σε πόλη 180 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα.

*Διαβάστε εδώ: Ρόμπερτ Φίτσο: Τα ''σκαμπανεβάσματα'' του πρωθυπουργού της Σλοβακίας - Πώς αναρριχήθηκε και κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της χώρας

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του ύστερα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, αλλά εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Για το αιματηρό περιστατικό συνελήφθη ο 71χρονος συγγραφέας Γιούρι Τσιντούλα, ο οποίος πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον Σλοβάκο πρωθυπουργό στην κοιλιακή χώρα.


Ο Ρόμπερτ Φίτσο είχε προβλέψει την απόπειρα δολοφονίας του

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Der Standard, πριν από έναν μήνα ο Ρόμπερτ Φίτσο δημοσίευσε ένα «προφητικό» βίντεο στα social media, στο οποίο είχε αναφέρει ότι ανέμενε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον πολιτικού της κυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα, ο Φίτσο επέκρινε τα δημοσιεύματα των προοδευτικών ΜΜΕ, τα οποία –σύμφωνα με τον ίδιο– μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τη βία εναντίον των στελεχών της κυβέρνησής του.

«Απλώς περιμένω ότι αυτή η απογοήτευση, που τόσο έντονα τροφοδοτήθηκε από την Denník N. Smečko ή την Aktuality (σ.σ.: σλοβάκικα ΜΜΕ), να μετατραπεί σε δολοφονία ενός από τους κορυφαίους πολιτικούς της κυβέρνησης και δεν υπερβάλλω κατά χιλιοστό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

*Φωτογραφία: Reuters