Airbus της British Airways υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στην Ολλανδία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως άρχισε να γεμίζει καπνό το πιλοτήριο στη διάρκεια της πτήσης.

Η πτήση ήταν από το Λονδίνο προς το Όσλο, με 190 επιβάτες. Ο κυβερνήτης ζήτησε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να του δώσουν άδεια για άμεση προσγείωση, ανέφερε η Sun και άμεσα, αρκετά πυροσβεστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης έφτασαν στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, όπου το Airbus A320 προσγειώθηκε.

British Airways: "Καπνός στο πιλοτήριο στα 30.000 πόδια είναι τουλάχιστον ανησυχητικό"

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι επιβάτες ενημερώθηκαν κατά την πτήση πως το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί λόγω «κινδύνων ασφαλείας», ενώ μετά την προσγείωση, τους οδήγησαν στην έξοδο από την πίσω πόρτα του αεροσκάφους, την ώρα που το πιλοτήριο γέμιζε καπνούς.

Η πτήση BA764 αναχώρησε από το Χίθροου λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης, αλλά ο κυβερνήτης αναγκάστηκε να εκπέμψει το σήμα κινδύνου μόλις 90 λεπτά μετά την έναρξή της.

Το αεροπλάνο της British Airways προσγειώθηκε στις 19.38 στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τον καπνό. «Ο καπνός στο πιλοτήριο δεν είναι ποτέ καλό πράγμα και στα 30.000 πόδια είναι τουλάχιστον ανησυχητικό», δήλωσε πηγή στη Sun.

Οι επιβάτες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ χθες και μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Όσλο σήμερα με διαφορετικό αεροσκάφος.