Τις τελευταίες εικόνες του προέδρου του Ιράν Eμπραχίμ Ραΐσι μέσα από το ελικόπτερο που τον μετέφερε, λίγο πριν πέσει, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση αμέσως μετά την είδηση.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανώμαλη προσγείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο. Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να φτάσουν στον τόπο του ατυχήματος, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το ελικόπτερο.

raisi-elikoptero-foto__1_


Στο ίδιο ελικόπτερο επέβαινε ο ιρανός Υπουργός Εξωτερικών αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι. Από την αρχή υπήρχαν φόβοι ότι η ζωή του προέδρου Ραϊσί βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Ένα από τα ελικόπτερα αναγκάστηκε να κάνει ανώμαλη προσγείωση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ομίχλης στην περιοχή. Διάφορες ομάδες διάσωσης κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση. Είναι μια περίπλοκη περιοχή, είναι δύσκολη η σύνδεση» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Αχμάντ Βαχιντί.

Τα πλάνα με τους διασώστες να κινούνται στα τυφλά λόγω ομίχλης έδωσαν σε όλο τον πλανήτη να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

raisi-elikoptero-foto__2_