Με τον αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν τα «έβαλε» για ακόμα μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια προεκλογική ομιλία στο Ντέιτον του Οχάιο, το Σάββατο (18/5) επιτέθηκε στον πρόεδρο της Αμερικής πολλές φορές, αποκαλώντας τον «ανόητο» και ακόμη και αναφερόμενος σε αυτόν ως «χαζό σκ....γιο»..

Επιπλέον, επιτέθηκε σε αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της Φάνι Γουίλις της εισαγγελέα της Ατλάντα που επέβλεπε την ποινική του υπόθεση στη Τζόρτζια και χαρακτήρισε τον Μπάιντεν μεγάλη απειλή για τη δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω της ανικανότητάς του και της χρήσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να καταφερθεί ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ξεκίνησε την ομιλία του επαινώντας τους ανθρώπους που εκτίουν ποινές στη φυλακή σε σχέση με την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, αποκαλώντας τους «ομήρους» και «απίστευτους πατριώτες» ενώ επαίνεσε το πνεύμα τους, υποσχόμενος να τους βοηθήσει εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ισχυρίστηκε: «Αν δεν εκλεγώ τώρα, θα είναι λουτρό αίματος για ολόκληρη τη χώρα».


Οι «ψεύτικες» εκλογές και οι «σκληροί» μετανάστες

Αναφέρθηκε στις εκλογές του 2020, χαρακτηρίζοντας τες «ψεύτικες» και «αποτέλεσμα νοθείας», ενώ στη συνέχεια άλλαξε το θέμα και μίλησε για τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, λέγοντας ότι είναι κρίσιμο να σταματήσει η «εισβολή στη χώρα μας» και ότι θα «έστελνε τους παράτυπους μετανάστες πίσω στην πατρίδα» του, εάν εκλεγεί. Ονόμασε τα σύνορα των ΗΠΑ τα «χειρότερα σύνορα στην ιστορία του κόσμου» και αποκάλεσε τους μετανάστες «τους πιο σκληρούς ανθρώπους που έχετε δει ποτέ».

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι εάν δεν κέρδιζε τις φετινές προεδρικές εκλογές, «δεν νομίζω ότι θα έχετε άλλες εκλογές ή σίγουρα όχι εκλογές που να έχουν νόημα», ενώ αναφερόμενος στην ημερομηνία των προεδρικών εκλογών το 2024 υποστήριξε ότι «η 5η Νοεμβρίου θα είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία αυτής της χώρας».

Προς το τέλος της ομιλίας, ο Τραμπ μιλώντας για την οικονομία των ΗΠΑ είπε ότι όσο ήταν πρόεδρος, είχε την πιο επιτυχημένη οικονομία στην «ιστορία του κόσμου», αγνοώντας το οικονομικό κραχ που προέκυψε από την πανδημία το 2020, ενώ ήταν ακόμη στην προεδρία. Υποστήριξε ότι εάν ο Μπάιντεν παραμείνει πρόεδρος, θα υπάρξει μια οικονομική κατάρρευση «ανάλογη με εκείνη που είδαμε το 1929».

Η πρώτη μέρα προεδρίας του

Κλείνοντας την ομιλία του και αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα της προεδρίας του, εάν εκλεγεί, είπε ότι θα υπέγραφε εκτελεστικό διάταγμα για την κατάργηση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης σε οποιοδήποτε σχολείο που προωθεί την «φυλετική θεωρία» και οτι θα κρατήσει τους άνδρες μακριά απο τα γυναικεία αθλήματα. Τέλος, κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ψηφίσουν όπως δεν έχουν ψηφίσει ποτέ πριν».