Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας γύρω από τη συντριβή του ελικοπτέρου του Εμπραχίμ Ραϊσί που είχε ως αποτέλεσμα τόσο τον θάνατο του Ιρανού προέδρου όσο και οκτώ ακόμα ατόμων. Μεταξύ των επιβατών του μοιραίου ελικοπτέρου βρισκόταν ο Μοχάμεντ Αλί Αλ-Χασέμ, ένας ισλαμικός θρησκευτικός ηγέτης από την Ταμπρίζ, την πόλη όπου ταξίδευαν οι ισλαμιστές αξιωματούχοι στο βορειοδυτικό Ιράν.

Όπως ανέφερε ο Μοχάμαντ Ναμί, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων του Ιράν, ο ιμάμης Αλ-Χασέμ επέζησε για μία ώρα μετά τη συντριβή, προσπαθώντας μάλιστα να επικοινωνήσει με το γραφείο του προέδρου. Αξίζει να σημειωθεί πως, βάσει των αρχικών πληροφοριών που είχεν διαρρεύσει τις πρώτες ώρες μετά τη συντριβή, είχαν γίνει κάποιες απόπειρες επικοινωνίας από επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.

«Δεν χρειάστηκαν εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση των επιβατών», δήλωσε, στο μεταξύ, ο Ναμί, όπως μεταδίδει το BBC. Σημειώνεται ότι το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε, στο μεταξύ, ότι η κηδεία του Ραϊσί θα γίνει αύριο στην Ταμπρίζ.