Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, έπειτα από σοβαρές αναταράξεις, όπως αναφέρει το BBC.

Το αεροσκάφος, λόγω των αναταράξεων, έχασε 6.000 πόδια μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τα όσα ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μπαγκόνγκ, από τους 30 τραυματίες, οι 14 είναι στο νοσοκομείο και από τους 14 οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Επιπλέον 23 άτομα έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων 9 μέλη πληρώματος. 14 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με ελαφρύτερα τραύματα.
Οσον αφορά στο άτομο που έχασε τη ζωή του στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε ότι είναι άνδρας, Βρετανός, 73 ετών και το πιθανότερο είναι ότι πέθανε από ανακοπή. Ο 73χρονος ταξίδευε με την σύζυγό του η οποία έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς να αναφερθει η κατάσταση της υγείας της.

Ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου της Μπανγκόγκ υποστήριξε ότι το αεροσκάφος έπεσε στο κενό αέρος τη στιγμή που οι επιβαίνοντες έβαζαν τη ζώνη τους, προφανώς εννοώντας ότι αυτή η μεγάλη βουτιά που φαίνεται ότι έκανε το αεροσκάφος συνέβη τη στιγμή που μόλις είχε δοθεί στους επιβαίνοντες οδηγία να κάτσουν στις θέσεις τους και να φορέσουν τη ζώνη τους.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την πτήση θρίλερ

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το σκάφος που δημοσιεύει το Sky News δείχνει τις στιγμές αγωνίας για τους επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης, αλλά και τη σφοδρότητα των αναταράξεων



Το αεροσκάφος, ένα Boeing 777-300ER αναχώρησε από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου χθες (20.5.2024), με 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος. Μετά τις αναταράξεις, προσγειώθηκε εκτάκτως στην Μπανγκόκ.



Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν το μέγεθος των αναταράξεων. Στο πάτωμα έχουν πέσει οι δίσκοι με τα φαγητά που προορίζονταν για τους επιβάτες.

Τοπικά συνεργεία πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου Samitivej Srinakarin βρέθηκαν στο σημείο για να μεταφέρουν τραυματίες για περίθαλψη.



Ο Keerati Kitmanawat, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airports of Thailand Public Company Limited (AOT) είπε ότι όοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο κοντά στο αεροδρόμιο. Η επιχείρηση έγινε σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του νόμου περί αεροναυτιλίας, ενώ θεωρείται ότι το περιστατικό οφείλεται στις διακιμάνσεις των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πέσει στον αέρα.



Η ανακοίνωση της Singapore Airlines

Σε ανακοίνωσή της η Singapore Airlines αναφέρει:

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Heathrow) προς Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.



Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί».