Συνεχίζει τις δημόσιες εμφανίσεις ο βασιλιάς Κάρολος, έχοντας πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς μετά την περιπέτεια με τον καρκίνο και την επέμβαση που έκανε.

Αυτή τη φορά, συνοδευόμενος από την Καμίλα, επισκέφτηκαν την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι και οι δύο έδειχναν πολύ ευδιάθετοι. Το βασιλικό ζευγάρι περιηγήθηκε στους εντυπωσιακούς κήπους ενώ επισκέφθηκαν και τον κήπο «No adults allowed garden» που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από παιδιά για παιδιά.

"Ερωτευμένος" με την Ελλάδα ο βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να φορέσει γραβάτα με ελληνικές σημαίες, αποδεικνύοντας ξανά την αδυναμία που έχει στο συγκεκριμένο μοτίβο. Ο μονάρχης έχει απαθανατιστεί αρκετές φορές με παρόμοιες γραβάτες, δηλώνοντας την αγάπη του για τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν εκείνη που επέλεξε κατά την συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Rishi Sunak, στην παγκόσμια σύνοδο για την κλιματική κρίση, όταν ο τελευταίος είχε αρνηθεί να δει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε προγραμματισμένη συνάντηση με αφορμή την διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

vasilias-karolos-grammata-elliniki-simaia


Βασιλιάς Κάρολος: Η βαθιά αγάπη για την Ελλάδα

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Καρόλου στη χώρα μας ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 1998. Είχαν περάσει μόλις δεκατέσσερις μήνες από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το 2018 επισκέφθηκε επίσημα ξανά την Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα.

Εκτός από τις επισκέψεις και συναντήσεις, με αποκορύφωμα μια δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο πρίγκιπας και η δούκισσα τότε περπάτησαν στην Ερμού, όπου ο Κάρολος έφαγε κουλούρι Θεσσαλονίκης, ήπιαν καφέ στην Καπνικαρέα, ενώ ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και επικοινωνιακοί.

Ο Κάρολος και η Καμίλα βρέθηκαν, όμως, ξανά στην Ελλάδα στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το 2021. Στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 κατά το διήμερο εορτασμό για την 25η Μαρτίου, αναφώνησε: «Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!»

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη σύζυγό μου και μένα το γεγονός ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η πατρίδα του παππού μου και ο τόπος γέννησης του πατέρα μου, πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, στην εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης. Αργότερα, στην Αθήνα, η αγαπητή γιαγιά μου, πριγκίπισσα Αλίκη, κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων – μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος Δικαία των Εθνών από το Ισραήλ», είπε ο Κάρολος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The RHS (@the_rhs)