Νέο βίντεο με γυναίκες-ομήρους της Χαμάς, μέλη των IDF, που απήχθησαν από τη βάση Ναχάλ Οζ στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου πρόκειται να δημοσιεύσει το Ισραήλ.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από τις κάμερες σώματος των τρομοκρατών της Χαμάς έχει διάρκεια 3:10 λεπτά και θα δημοσιευθεί το απόγευμα της Τετάρτης (22/05).

Αρχικά οι νεαρές όμηροι ήταν επτά, ωστόσο μία εξ αυτών, η Όρι Μέγκεντις διεσώθη από τους IDF, ενώ η Νόα Μαρτσιάνο βρέθηκε νεκρή στη Γάζα. Οι υπόλοιπες πέντε βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση ομηρίας.

israel-omiroi1_

«Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να καθίσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!»

Εκπρόσωποι των οικογενειών των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται μέχρι σήμερα από τη Χαμάς δήλωσαν ότι: «Κάθε νέα μαρτυρία για το τι συνέβη στους ομήρους αντανακλά την ίδια τραγική αλήθεια. Πρέπει να τους φέρουμε όλους πίσω στο σπίτι τώρα».

Τέλος, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση: «Το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να αποδεχτεί μια πραγματικότητα όπου οι πολίτες του αισθάνονται συνεχώς ότι απειλείται η ζωή τους και υποφέρουν από αδυσώπητο φόβο και άγχος. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να φέρεις τους ομήρους πίσω στο σπίτι – τους ζωντανούς για αποκατάσταση και τους δολοφονημένους για σωστή ταφή. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλη στιγμή, πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!».

israel-omiroi3_